avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu

Din câte am vazuat pe acest forum se discuta fele de fel de probleme din diferite domeni. Pe linie de evidenta a persoanelor au apraut fel de fel de articole dar nici unul care sa rezolve probleme ale cetăţenilor. Stimaţi colegi eu propun (si cred că domni sau doamnele moderatoare citesc acest mesaj) ca alături de alte titluiri din forum ca de exemplu ,, FUNCTIONARII PUBLICI SI PROBLEMELOR JURIDICE " să apară si un titlu ca de exemplu ,, EVIDENŢA PERSOANELOR - PROBLEME ªI SPEŢE ÎN DOMENIU" - forum unde să discutăm numai probleme profesionale, spete cu care ne confruntăm, să ne dăm cu părerea, să ne sfătuim profesiona ldar... cu rugămintea de a nu discuta divergente privind detasarea sau alte conflicte care ar putea genera discuţii contradictori. Daca se vor ivi astefel de subiecte rog moderatorii să închidă topicul si să steargă mesajele fără explicaţii. Aş dori ca pe acest forum, pe titlul de mai sus, să expunem fiecare speţe cu care ne-am confruntat, să cerem colegial păreri şi soluţii atsfel încît să ne putem rezolva problemele de serviciu, profesionale, numai şi numai legate de evideţa persoanelor şi stare civilă, în mod onorabil şi cu ajutorul nostru al fiecăruia cu experienţa profesională dobîndită, indiferent de structura din care facem parte.
Să nu spună cineva care lucrează în domeniu că nu se confruntă zilnic cu fel de fel de probleme, că solictă sprijinul unora sau altora fără a avea un raspuns corect şi legal. toţi suferim de astfel de informaţii indiferent de cite circulare sau note interne primim - nimic nu se poate rezolva fara a ne consulta noi intrte noi lucrătorii în domeniu.
Vă muţumesc şi astept soluţiile dvs.
deasemeni mulţumesc moderatorilor si sper sa gasim acest titlui pe forum dar cu tot respecrul daca apr discuţii din cele cele contradictorii rog sa fie inchis.
Vă muţumesc!

=D>
Cel mai recent răspuns: dariana42 , utilizator 21:22, 24 Septembrie 2013
Eu am inteles ca bunica are curatela de reprezentare nu are si acordul mamei pentru resedinta.Sa inteleg ca nu trebuie acordul mamei si pentru resedinta?De aceea am recurs la declaratia data la SPCLEP pentru a nu da bani pe declaratie la notar.Ce se intampla daca mama lasa copilul la o prietena sau la un fost amic si nu la bunica?
Un subiect ionteresanta azi l-am intilnit la o transcriere din R Moldova.
A DEPUS DOSARUL DE TRANSCRIERE AVIND CA DOCUMENTE:
- Cerere
- CN original si copie
-Cerificat de dobindire a cetăţeniei romăne in original si copie cu stampila ORI de luare in Evidenţa
Copie pasaport moldova si Ci moldova şi ..
Copie carnet de rezidenta pa raza SPCLEP valabil pina in 2012
POTRIVIT og 64 aceste documete se depun la la locul de domiciliu daca are drept de s edere permanent iar daca are drept de sedere temporat se depun la sectorul 1 buc. Lucratorul de stare civila a primit dosarul a intocmit referatul dar eu am vrut sa mai fac undle verificari şi sun la ORI si aflu ca permiszul de sedere este temporat dar pe permis nu scria nimic , m-i sa- aspus ca laea permanent au o culoare mai inchisă alea temporare sunt mai deschise ., mai fa unle invewstigatii si aflu cu surprundere ca la seria permisului se scrie RTR ptr temporat şi RPR ptr permenet. Stmati colegi dvs. stiti de vreo radiograma sau circulkara in care sa ni se axplice aceste amănunte.Eu sincer nu stIu. Dar sunt lucruri pe care at trebui sa le stim - Am sunat la DEPABD si mis.a citi art 74 lit e.daca ni ma insel din OG 64. Daca nu verificam mai aveam o bila neagra de DJEP. sau poate avizau favorabil ca nici ei nu stiau aceste amanunte.
Am avut un astfel de dosar si am solicitat urmatoarele acte:
-cererea solicitantului
-declaraţia solicitantului
-declaraţia că nu a fost solicitată transcrierea
-certificatul de naştere eliberat de autorităţile moldovene în original ,copie legalizată şi copie xerox
-copie după cartea de rezidenţă permanentă eliberată de ORI Hunedoara
-copie după certificatul de căsătorie
-copie legalizată şi copie xerox după certificatul de dobândire a cetăţeniei române
-copie după paşaport
-copie după buletinul de identitate eliberat de autorităţile moldovene.
art.73,alin 8 din HG 64/2011 stipuleaza ca petentul trebuie sa aiba permisul de sedere permanenta
Am efectuat verificari si transcrierea ne-a fost aprobata.I-am alocat CNP,exact ca la o transcriere a unui nou nascut.
In instruirile pe care cei de la judet trebuie sa le aiba cu cei de la serviciile locale propuneti si invitarea unui lucrator de la imigrari care sa prezinte documentele emise de dumnealor. La noi asa s-a procedat. Au redactat si in scris ceea ce ne-au prezentat si avem cu totii la mapa de pregatire profesionala respectivul material.

Va rog sa ma ajutati,daca puteti, cu un raspuns... Anexa 23 de la starea civila am inteles ca este acelasi lucru cu vechea anexa 24. Ce legislatie sta la baza eliberarii acestei anexe?
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
bep, utilizator
HOTÃRÂRE Nr. 44
din 22 ianuarie 2004
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind
Codul fiscal ,art.215,alin 5-6-7

Alte discuții în legătură

Eliberarea primului act de identitate Justitiarul71 Justitiarul71 Conf.art.15, alin 2 din OG 97/2005 republicata eliberarea primului act de identitate nu se poate face pe baza de procura speciala. Intrebare: Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)
Obtinere carte de identitate pentru cetatean roman stabilit in serbia AnaLuana AnaLuana Buna ziua, Verisoara mea, nascuta in 1962 in Romania, a trait de la varsta de 2 ani in fosta Iugoslavie, actual Serbia. Parintii ei sunt mama romanca, tatal ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman-american cu domiciliul stabil in sua ,c.i. provizorie in romania ili47 ili47 Buna , situatia este urmatoare *cetatean roman-american stabilit de 20 de ani in SUA *cu ocazia dobandirii casa si teren .Notarul cere dovada cetateniei ... (vezi toată discuția)