avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu

Din câte am vazuat pe acest forum se discuta fele de fel de probleme din diferite domeni. Pe linie de evidenta a persoanelor au apraut fel de fel de articole dar nici unul care sa rezolve probleme ale cetăţenilor. Stimaţi colegi eu propun (si cred că domni sau doamnele moderatoare citesc acest mesaj) ca alături de alte titluiri din forum ca de exemplu ,, FUNCTIONARII PUBLICI SI PROBLEMELOR JURIDICE " să apară si un titlu ca de exemplu ,, EVIDENŢA PERSOANELOR - PROBLEME ªI SPEŢE ÎN DOMENIU" - forum unde să discutăm numai probleme profesionale, spete cu care ne confruntăm, să ne dăm cu părerea, să ne sfătuim profesiona ldar... cu rugămintea de a nu discuta divergente privind detasarea sau alte conflicte care ar putea genera discuţii contradictori. Daca se vor ivi astefel de subiecte rog moderatorii să închidă topicul si să steargă mesajele fără explicaţii. Aş dori ca pe acest forum, pe titlul de mai sus, să expunem fiecare speţe cu care ne-am confruntat, să cerem colegial păreri şi soluţii atsfel încît să ne putem rezolva problemele de serviciu, profesionale, numai şi numai legate de evideţa persoanelor şi stare civilă, în mod onorabil şi cu ajutorul nostru al fiecăruia cu experienţa profesională dobîndită, indiferent de structura din care facem parte.
Să nu spună cineva care lucrează în domeniu că nu se confruntă zilnic cu fel de fel de probleme, că solictă sprijinul unora sau altora fără a avea un raspuns corect şi legal. toţi suferim de astfel de informaţii indiferent de cite circulare sau note interne primim - nimic nu se poate rezolva fara a ne consulta noi intrte noi lucrătorii în domeniu.
Vă muţumesc şi astept soluţiile dvs.
deasemeni mulţumesc moderatorilor si sper sa gasim acest titlui pe forum dar cu tot respecrul daca apr discuţii din cele cele contradictorii rog sa fie inchis.
Vă muţumesc!

=D>
Cel mai recent răspuns: dariana42 , utilizator 21:22, 24 Septembrie 2013
Asa este! Nu stiu ce inseamna sa fii sef la serviciul de evidenta ca ar fugi. Sau poate ca in alte locuri nu se munceste, sefii stau si lucreaza subalternii=D>. Nici la noi nu se stie nimic despre detasati. Termenul este decembrie, oare 15 ? Nu mai stiu exact. Daca aflu ceva am sa te anunt. Unii dintre ei sunt OK, in schimb altii...crede-ma ca lasa mult de dorit. Daca i-am putea tria, ce bine ar fii.:)
Astazi am intrebat daca se stie ceva iar ca zvon se vehiculeaza prelungirea pe inca 6 ani, cu acordul primarilor si bineinteles a lucratorilor. Unii spun ca nu vor primarii altii ca nu mai vor lucratorii, nu se stie nimic concret. Ca parere personala sigur se va prelungi.
Speta:Unui copil minor i se face o curatela(nu plasament) de catre SPLAS prin care o terta persoana este numita curator in vederea ingrijirii minorului pe perioada cat unul sau ambii parinti lipsesc fiind plecati in strainatate. Pe baza curatelei i se poate face buletin minorului la 14 ani, conf.art.27, alin 2 din OG 97/2005, la domiciliul curatorului(este el reprezentant legal?), fara acordul parintilor, doar pe baza dispozitiei de curatela? Dar daca se obtine acordul parintilor?
Nu se face domiciliu la curator. Curatorul va semna doar la rubrica destinata semnaturii reprezentantului legal. Restul, dosar obisnuit ca la 14 ani. Chiar daca parintii si-ar da acordul nu se poate face domiciliul copilului la curator. Doar daca nu cumva macar unul dintre parinti are domiciliul la respectivul curator.
Multumesc!:kissing:

Alte discuții în legătură

Eliberarea primului act de identitate Justitiarul71 Justitiarul71 Conf.art.15, alin 2 din OG 97/2005 republicata eliberarea primului act de identitate nu se poate face pe baza de procura speciala. Intrebare: Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)
Obtinere carte de identitate pentru cetatean roman stabilit in serbia AnaLuana AnaLuana Buna ziua, Verisoara mea, nascuta in 1962 in Romania, a trait de la varsta de 2 ani in fosta Iugoslavie, actual Serbia. Parintii ei sunt mama romanca, tatal ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman-american cu domiciliul stabil in sua ,c.i. provizorie in romania ili47 ili47 Buna , situatia este urmatoare *cetatean roman-american stabilit de 20 de ani in SUA *cu ocazia dobandirii casa si teren .Notarul cere dovada cetateniei ... (vezi toată discuția)