Din câte am vazuat pe acest forum se discuta fele de fel de probleme din diferite domeni. Pe linie de evidenta a persoanelor au apraut fel de fel de articole dar nici unul care sa rezolve probleme ale cetăţenilor. Stimaţi colegi eu propun (si cred că domni sau doamnele moderatoare citesc acest mesaj) ca alături de alte titluiri din forum ca de exemplu ,, FUNCTIONARII PUBLICI SI PROBLEMELOR JURIDICE " să apară si un titlu ca de exemplu ,, EVIDENŢA PERSOANELOR - PROBLEME ªI SPEŢE ÎN DOMENIU" - forum unde să discutăm numai probleme profesionale, spete cu care ne confruntăm, să ne dăm cu părerea, să ne sfătuim profesiona ldar... cu rugămintea de a nu discuta divergente privind detasarea sau alte conflicte care ar putea genera discuţii contradictori. Daca se vor ivi astefel de subiecte rog moderatorii să închidă topicul si să steargă mesajele fără explicaţii. Aş dori ca pe acest forum, pe titlul de mai sus, să expunem fiecare speţe cu care ne-am confruntat, să cerem colegial păreri şi soluţii atsfel încît să ne putem rezolva problemele de serviciu, profesionale, numai şi numai legate de evideţa persoanelor şi stare civilă, în mod onorabil şi cu ajutorul nostru al fiecăruia cu experienţa profesională dobîndită, indiferent de structura din care facem parte.
Să nu spună cineva care lucrează în domeniu că nu se confruntă zilnic cu fel de fel de probleme, că solictă sprijinul unora sau altora fără a avea un raspuns corect şi legal. toţi suferim de astfel de informaţii indiferent de cite circulare sau note interne primim - nimic nu se poate rezolva fara a ne consulta noi intrte noi lucrătorii în domeniu.
Vă muţumesc şi astept soluţiile dvs.
deasemeni mulţumesc moderatorilor si sper sa gasim acest titlui pe forum dar cu tot respecrul daca apr discuţii din cele cele contradictorii rog sa fie inchis.
Vă muţumesc!
In mod normal certificatul constatator al nasterii este gresit. Se pare ca cei de la spital nu au stiut cum sa-l intocmeasca. Copilul trebuia sa fie inregistrat pe numele fostului sot, iar sotia cu numele de fata. Tinand cont de faptul ca termenul de inregistrare a nasterii este de 15 zile, mama isi facea un CIP, dupa care inregistra copilul la st. civ. Fostul sot facea tagada, concubinul recunoasterea si...intradevar aveau un pic de umblat. Ofiterul de stare civila a gresit. Trebuia sa citeasca art.53 din Legea 4/1953.#-o
Cum va descurcati cu declaratiile de primire in spatiu de cand cu reorganizarea Posturilor de Politie comunale? La noi e o intreaga distractie...Unele posturi de politie inca mai aplica stampila postului desi am inteles ca aceste stampile nu mai sunt valabile. Alte posturi de politie au fost arondate la sectii din localitati aflate la mare distanta de localitatea de domiciliu. Pentru o declaratie de primire in spatiu omul este trimis in acea localitate sau direct la noi la evidenta. E cam greu si e multa cheltuiala...Corespondenta o trimiteti la posturi sau direct la sectia la care este arondata comuna?
Speram sa se lamureasca putin treburile astea pentru ca oamenii sunt plimbati degeaba pe drumuri. Si lumea o sa spuna ca tot vina noastra este. Noi nici macar nu am primit o lista cu arondarea posturilor si nici nu am fost oficial anuntati de acesta reorganizare.
Sunt la oras, nu am comune apartinatoare, deci nu stiu deastea#-o. Parerea mea ar fi ca sefii de politie sa schimbe urgent stampilele. Cheta de la functionari, facem urgent stampila si gata, suntem legali. Dupaia decontam banii si-i restituim functionarului.
Vreau sa va intreb daca un copil care a implinit 14 ani si este plecat in strainatate cu parintii, depune actele la ambasada sau consulat isi ridica primul act de identitate tot de la ambasada? Pentru ca am citit ca primul act de identitate nu poate fii facut pe baza de procura speciala, art.14, alin.2 din OUG 97/2005. Atunci cum se procedeaza mai exact?
As dori si eu o parere din partea celor care lucreaza in domeniu, parere referitoare la modul prin care se poate face dovada resedintei.
Concret, contractele sub semnatura privata si cu data certa data de un notar/avocat/consilier juridic/etc sunt acceptate cu scopul de a face dovada adresei de resedinta?
Cautand pe internet am gasit peste tot afirmatia conform careia doar contractele de inchiriere inregistrate la fisc ar fi acceptate si nu imi pot explica care este logica si, mai ales, care este diferenta dintre un contract inregistrat la fisc si unul "inregistrat" (prin dare de data certa) la notar/avocat/etc.
Parerea mea este ca ar fi ilegal ca SPCLEP sa refuze un astfel de act datorita faptului ca, contractul de inchiriere este un contract consensual (deci nu presupune forma solemna pentru a fi valabil) iar data certa ii confera opozabilitate erga omnes, indiferent daca e data prin inregistrarea la fisc sau prin prezentarea la un notar/avocat/s.a.m.d. .
Asadar, va rog, daca se poate, sa imi oferiti si mie niste pareri legale referitoare la ceea ce am prezentat mai sus.
Contractele incheiate la notar sunt valabile la SPCLEP. Cine a spus ca nu? Daca fac un contract de inchiriere la notar sau la FISC este valabil pentru resedinta.
Daca fac un contract doar in fata unui avocat sau consilier juridic nu poate fi valabil la SPCLEP.
Iar daca eu sunt chirias e normal ca nu pot lua in spatiu pe nimeni fara acordul proprietarului.