avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu

Din câte am vazuat pe acest forum se discuta fele de fel de probleme din diferite domeni. Pe linie de evidenta a persoanelor au apraut fel de fel de articole dar nici unul care sa rezolve probleme ale cetăţenilor. Stimaţi colegi eu propun (si cred că domni sau doamnele moderatoare citesc acest mesaj) ca alături de alte titluiri din forum ca de exemplu ,, FUNCTIONARII PUBLICI SI PROBLEMELOR JURIDICE " să apară si un titlu ca de exemplu ,, EVIDENŢA PERSOANELOR - PROBLEME ªI SPEŢE ÎN DOMENIU" - forum unde să discutăm numai probleme profesionale, spete cu care ne confruntăm, să ne dăm cu părerea, să ne sfătuim profesiona ldar... cu rugămintea de a nu discuta divergente privind detasarea sau alte conflicte care ar putea genera discuţii contradictori. Daca se vor ivi astefel de subiecte rog moderatorii să închidă topicul si să steargă mesajele fără explicaţii. Aş dori ca pe acest forum, pe titlul de mai sus, să expunem fiecare speţe cu care ne-am confruntat, să cerem colegial păreri şi soluţii atsfel încît să ne putem rezolva problemele de serviciu, profesionale, numai şi numai legate de evideţa persoanelor şi stare civilă, în mod onorabil şi cu ajutorul nostru al fiecăruia cu experienţa profesională dobîndită, indiferent de structura din care facem parte.
Să nu spună cineva care lucrează în domeniu că nu se confruntă zilnic cu fel de fel de probleme, că solictă sprijinul unora sau altora fără a avea un raspuns corect şi legal. toţi suferim de astfel de informaţii indiferent de cite circulare sau note interne primim - nimic nu se poate rezolva fara a ne consulta noi intrte noi lucrătorii în domeniu.
Vă muţumesc şi astept soluţiile dvs.
deasemeni mulţumesc moderatorilor si sper sa gasim acest titlui pe forum dar cu tot respecrul daca apr discuţii din cele cele contradictorii rog sa fie inchis.
Vă muţumesc!

=D>
Cel mai recent răspuns: dariana42 , utilizator 21:22, 24 Septembrie 2013
Tinand cont de valabilitatea pasaportului, cand i s-a eliberat al doilea pasaport, la ce varsta? Probabil ca a fost amprentat atunci. Daca figureaza in RNEP atunci si eu sunt de parere ca nu au nici un rost declaratiile, intrucat nu cred ca fizionomia solicitantului s-a schimbat atat de mult. Pentru cei care nu au act de identitate se presupune ca nici nu sunt in RNEP, deci...e normal ca cineva sa dea declaratie pentru ei si sa fie amprentatu. Da, aveti dreptate, NU trebuie amprentat.
Nu s-a facut niciodata amprentarea persoanei. Persoana detine pasaport din perioada in care nu exista modelul de pasaport cu date biometrice. Persoana figureaza in R.N.E.P. dar nu are fotografie deoarece nu s-a emis nici un act de identitate. Va contrazic, sunt destule persoane in R.N.E.P. care ar trebui sa detina act de identitate dar nu detin.

Speta... Si aici poate ne ajuta cei de pe acest forum care cunosc mai multe lucruri despre contracte...
Femeie, casatorita, cumpara o locuinta impreuna cu o terta persoana. De fapt femeia cumpara uzufructul iar terta persoana, un barbat, cumpara nuda proprietate. Ulterior femeia divorteaza. Afecteaza in vreun fel divortul bunul cumparat de femeie impreuna cu terta persoana?
Dupa divort femeia se casatoreste cu terta persoana. Ulterior terta persoana, deci cea care detine nuda proprietate, moare. Ce drepturi are asupra apartamentului uzufructuarul in acest caz?
Eu stiam ca in situatia unui contract cu uzufruct viager nudul proprietar intra in deplina posesie a bunului dupa decesul uzufructuarilor. Ce se intampla in situatia in care moare nudul proprietar inaintea uzufructuarului?

Mai asteptam diverse spete si de la alte persoane. Nu pot sa cred ca in activitatea de zi cu zi nu apar situatii atipice.

Ati citit proiectul de modificare a Legii 119/1996? Pun ei legea in concordanta cu Codul Civil dar ar fi si mai bine daca ar pune-o in concordanta si cu legile si metodologiile de evidenta a persoanelor. Parerea mea...
Nu stiu deastea.:D Dar...sa-mi dau cu parerea, ca vad ca nu se baga nimeni.
Eu stiam invers, adica uzufructul este un fel de chirias care intra in posesia bunului numai dupa moartea nud proprietarului, adica mai exact a proprietarului, care mai exact a vandut casa uzufructuarilor dar sta in ea pana la deces cu conditia ca uzufructuarii sa nu poata vinde casa fara el. De regula se face intre terte persoane care nu au copii sau au mai multi si vor sa lase casa numai unuia cu conditia ca acesta sa-i ingrijeasca pana la deces.
Femeia daca era casatorita la data ...cumpararii...locuintei e clar ca ambii soti sunt uzufructuari. La divort sotul ramane cu 1/2 cota parte din uzufruct. Terta persona ramane tot cu nuda proprietate. Daca ulterior femeia se casatoreste cu terta persoana situatie este neschimbata, pentru ca atat uzufructul cat si nuda proprietate sunt dobandite inainte de casatorie. Practic prin casatorie d.na nu a dobandit nuda proprietate. In schimb trebuie sa deschida mostenirea dupa sotul decedat, fost nud proprietar si o cota parte ii revine si dumneaei. Numai ca fostul sot fiind si dansul uzufructuar , daca la divort nu au facut nici un fel de intelegere, practic dupa moartea nudului dansul are in posesie 1/2 cota parte. Depinde ce clauze are contractul. Zic si eu...astept si alte opinii.
Pana la urma ati amprentat sau nu tanarul CRDSist?:(
Eu cred ca uzufructul nu se partajeaza. Fiind vorba de un contract cu uzufruct viager in contract scrie ca nudul proprietar va intra in posesia imobilului de drept la data semnarii contractului iar in fapt dupa decesul uzufructuarului.
Intr-o Radiograma de la DEPABD (mai veche, nu-i stiu numarul), scria ca uzufructuarul trebuie sa dea declaratie de primire in spatiu in cazul unui astfel de contract. Mie mi se pare normal ca uzufructuarul sa dea declaratie de primire in spatiu pentru o terta persoana, nu mi se pare logic sa dea declaratie pt. nudul proprietar. La taxe si impozite figureaza nudul proprietar ca proprietar.
Daca te duci undeva in mediul rural, in situatia unui contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager cei de la Primarie ca titular pe imobil il trec pe nudul proprietar. Ei spun ca uzufructuarul nu mai are nici un drept deoarece a vandut imobilul. Nu este corect dar stiti si dvs modelul de adeverinta de rol trimis de DEPABD in teritoriu...
Asteptam si parerea moderatorilor, poate au studii juridice si stiu mai multe despre contracte... Daca nu, mai citim si noi, doar asa suntem obisnuiti, cand sunt neclaritati ne ducem la lege si citim...
Deocamdata nu am amprentat CRDS-istul, asteptam raspunsul de la pasapoarte.
Se poate pune viza de resedinta prin procura? O terta persoana majora merge la consulat sau ambasada din strainatate si imputerniceste pe mama sa pentru a -i face resedinta la domiciliul acesteia. Ii trimite cartea de identitate in original si atat. Trebuie sa mai trimita si alte acte? Se poate aplica autocolantul? Eu zic ca da . Mama se prezinta cu CI , contractul pe casa, CI copil major si taxa de 4 lei. Ma contrazic cu o colega care este de parere ca trebuie sa vina personal.#-o

Alte discuții în legătură

Eliberarea primului act de identitate Justitiarul71 Justitiarul71 Conf.art.15, alin 2 din OG 97/2005 republicata eliberarea primului act de identitate nu se poate face pe baza de procura speciala. Intrebare: Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)
Obtinere carte de identitate pentru cetatean roman stabilit in serbia AnaLuana AnaLuana Buna ziua, Verisoara mea, nascuta in 1962 in Romania, a trait de la varsta de 2 ani in fosta Iugoslavie, actual Serbia. Parintii ei sunt mama romanca, tatal ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman-american cu domiciliul stabil in sua ,c.i. provizorie in romania ili47 ili47 Buna , situatia este urmatoare *cetatean roman-american stabilit de 20 de ani in SUA *cu ocazia dobandirii casa si teren .Notarul cere dovada cetateniei ... (vezi toată discuția)