avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu

Din câte am vazuat pe acest forum se discuta fele de fel de probleme din diferite domeni. Pe linie de evidenta a persoanelor au apraut fel de fel de articole dar nici unul care sa rezolve probleme ale cetăţenilor. Stimaţi colegi eu propun (si cred că domni sau doamnele moderatoare citesc acest mesaj) ca alături de alte titluiri din forum ca de exemplu ,, FUNCTIONARII PUBLICI SI PROBLEMELOR JURIDICE " să apară si un titlu ca de exemplu ,, EVIDENŢA PERSOANELOR - PROBLEME ªI SPEŢE ÎN DOMENIU" - forum unde să discutăm numai probleme profesionale, spete cu care ne confruntăm, să ne dăm cu părerea, să ne sfătuim profesiona ldar... cu rugămintea de a nu discuta divergente privind detasarea sau alte conflicte care ar putea genera discuţii contradictori. Daca se vor ivi astefel de subiecte rog moderatorii să închidă topicul si să steargă mesajele fără explicaţii. Aş dori ca pe acest forum, pe titlul de mai sus, să expunem fiecare speţe cu care ne-am confruntat, să cerem colegial păreri şi soluţii atsfel încît să ne putem rezolva problemele de serviciu, profesionale, numai şi numai legate de evideţa persoanelor şi stare civilă, în mod onorabil şi cu ajutorul nostru al fiecăruia cu experienţa profesională dobîndită, indiferent de structura din care facem parte.
Să nu spună cineva care lucrează în domeniu că nu se confruntă zilnic cu fel de fel de probleme, că solictă sprijinul unora sau altora fără a avea un raspuns corect şi legal. toţi suferim de astfel de informaţii indiferent de cite circulare sau note interne primim - nimic nu se poate rezolva fara a ne consulta noi intrte noi lucrătorii în domeniu.
Vă muţumesc şi astept soluţiile dvs.
deasemeni mulţumesc moderatorilor si sper sa gasim acest titlui pe forum dar cu tot respecrul daca apr discuţii din cele cele contradictorii rog sa fie inchis.
Vă muţumesc!

=D>
Cel mai recent răspuns: dariana42 , utilizator 21:22, 24 Septembrie 2013
Pai la aplicarea vizei de resedinta se presupune ca persoana locuieste temporar la adresa respectiva. Ori daca persoana este in strainatate inseamna ca nu are resedinta la mama, in tara. Dupa mine nu cred ca e corect sa aplici viza de resedinta cu procura. Ar trebui sa depuna cererea de resedinta personal la ghiseu. La fel cum nu se face resedinta CRDS cu procura. Se presupune totusi ca locuiesti temporar la alta adresa decat cea de domiciliu.
Eu una asa as proceda.

Ma dau peste cap pseudonimele de pe acest topic. Cati filozofi sunteti ca eu am socotit cam trei...

Am emis CI pentru persoana majora care a facut schimbare de domiciliu din strainatate in Romania fara amprente si fara alte declaratii. La eliberarea CI am anulat pasaportul cu resedinta CRDS si am inaintat coltul filei informatizate la serviciul de pasapoarte.

Speta...
Minor, nascut in timpul casatoriei dintre o romanca si un cetatean turc. Parintii divorteaza in Turcia nu exista o sentinta romaneasca de recunoastere a sentintei din Turcia. Dupa divort, prin sentinta, copilul este incredintat mamei iar mama trebuie sa revina la numele pe care-l purta inainte de casatorie. Mama are domiciliul in Romania. La Ambasada li s-au emis pasapoarte atat copilului cat si mamei, fara a li se cere ca respectiva sentinta sa fie recunoscuta. Mamei i s-a schimbat chiar numele pe pasaport.
1. Credeti ca au procedat corect cei de la Ambasada cu pasapoartele?
2. In situatia in care copilul a implinit 14 ani si mama nu are acea sentinta recunoscuta i se poate face copilului un act de identitate?
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
bep, utilizator
probabil ca cei de la pasapoarte au cerut petentei sa traduca si sa legalizeze sentinta si au luat-o de buna. Personal nu mi se pare corect. Trebuie aplicat si in acest caz supralegalizarea. Sentinta trebuia recunoscuta de Tribunal si atunci se aplica , ca atare fara a mai fii ceruta vre-o aprobare. Fara recunoasterea sa de catre Tribunalul de la ultimul domiciliu din tara al romancei nu vad de ce ar fii valabila in Romania. Acum ca au pus femeia in legalitate, poate au ei vre-o radiograma in acest sens menita sa-i ajute pe romanii aflati in strainatate fara ajutor.
1. Nu cred ca cei de la Ambasada au procedat corect.
2. Nu cred ca poate obtine CI fara recunoasterea sentintei. Eu nu as fii de acord sa avizez o astfel de cerere, chiar daca are pasaport.
cei 3 filozofi sunt 3 in 1 pentru ca nu ma lasa utilizatorul sa am acces si sunt nevoit sa reintroduc alte parole. De ce? Habar nu am!:(
Interventie moderator


filozof a scris:
cei 3 filozofi sunt 3 in 1 pentru ca nu ma lasa utilizatorul sa am acces si sunt nevoit sa reintroduc alte parole. De ce? Habar nu am!


Pana acum v-am trimis mai multe mesaje private dar, intrucat nu raspundeti la niciunul, discutam in forum. Ati ajuns sa aveti mai multe conturi iar eu am inchis mai multe discutii in care ati scris.

Daca ati fi citit regulamentul de postare in forum ati fi gasit solutia problemelor dvs.: apelati la unul dintre administratorii forumului. Va rog sa discutati cu unul dintre administratorii forumului prin intermediul mesajelor private si, dupa ce rezolvati problema, sa va stergeti conturile-clona.

Din regulamentul de postare:
Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Inregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona", aceasta practica nefiind acceptata in nicio comunitate online si conducand la stergerea tuturor clonelor. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, in cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.


Profit de ocazie si va rog ceea ce v-am rugat si pe mesaj privat: nu mai scrieti mesaje consecutive in termenul prevazut la pct. 1.3 din regulamentul de postare si renuntati la scrisul cu majuscule. Multumesc!

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Daca taceam filozof ramaneam...
Cetatean moldovean obtine cetatenia romana. Se casatoreste, ulterior divorteaza, are transcrise actele de nastere si de casatorie. Este inscris si divortul pe marginea actelor de stare civila. Apartamentul pe care cei doi soti l-au cumparat se partajeaza in prezent(dosarul de partaj este inca pe rolul instantei). Persoana figureaza in R.N.E.P. ca cetatean roman fara domiciliu in Romania.
Daca aceasta persoana doreste un act de identitate romanesc ce documente ii solicitati si ce act emiteti?

Alte discuții în legătură

Eliberarea primului act de identitate Justitiarul71 Justitiarul71 Conf.art.15, alin 2 din OG 97/2005 republicata eliberarea primului act de identitate nu se poate face pe baza de procura speciala. Intrebare: Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)
Obtinere carte de identitate pentru cetatean roman stabilit in serbia AnaLuana AnaLuana Buna ziua, Verisoara mea, nascuta in 1962 in Romania, a trait de la varsta de 2 ani in fosta Iugoslavie, actual Serbia. Parintii ei sunt mama romanca, tatal ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman-american cu domiciliul stabil in sua ,c.i. provizorie in romania ili47 ili47 Buna , situatia este urmatoare *cetatean roman-american stabilit de 20 de ani in SUA *cu ocazia dobandirii casa si teren .Notarul cere dovada cetateniei ... (vezi toată discuția)