avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate accidentul de la iasi cu tramvaiul
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

accidentul de la iasi cu tramvaiul

Stiti povestea ?

este pe bzi.ro

tramvaiul a fost dus in depozu si scos pe timp de noapte pt probe eu banuiesc ca l-au reparat

caut porti de atac a expertizei tehnice

- conflict de interese ... tramvaiul a fost dus in depou
- expertiza nu s-a efectuat cu proba in panta abrupta de pe copou (pot presupune ca mecanismul de franare nu functioneza in plan inclinat ..... ex: contact imperfect)
- persoana cu functie publica foarte importanta si cu foarte mare influenta s-a antepronuntat cu privire la cauzele accidentului .. eroare umana
- aceeasi persoana este direct implicata in achizitia acelor mijloace de transport
- aceeasi persoana are in subordine si societatea detinatoare a tramvaiului
- tramvaiul respectiv a mai fost implicat intr-un evenimet (in auzite un incendiu anul trecut)

Ce doresc sa va intreb

poate un cetatean al acestui stat, fara sa fie implicat in vre un fel in inident sau sa aiba in vreun fel interese legat de acel incident, sa sesizeze
procuratura generala pentru cele de mai sus astfel incat sa nu se musamalizeze defectarea sistemului de franare
sa determine verificarea procedurilor de revizie si a celor de verificare a tramvaiului la iesirea in cursa ?
Cel mai recent răspuns: aianaa , utilizator 12:10, 7 Aprilie 2011
Sashy a scris:

De asemeni lupta este greu de dus deoarece nu stiu cat interes prezinta RATC pentru a isi sustine angajatul, avand in vedere ca dl. Nechita este posibil sa nu fie foarte strain de acele achizitii, avand in vedere ca anterior mandatelor dumnealui politice a avut in mana si mandatul de conducator bine infipt ani de-a randul al RATC.

Nechita a fost director al RAJAC, nu RATC.

In alta ordine de idei, desi este oarecum clar ca se incearca a se arunca vina asupra vatmanului, eu cred ca nu va fi condamnat atat timp cat exista experti care sa argumenteze ca exista o probabilitate ca accidentul sa se datoreze unei probleme tehnice. Cred ca este suficient ca expertii sa declare ca nu se poate stabili cu certitudine de 100% ca nu a existat o problema tehnica.

Pe de alta parte eu locuiesc in Iasi si folosesc zilnic mijloacele de transport in comun: vatmani si soferi mai nesabuiti si mai vitezomani ca in Iasi nu am vazut nicaieri in toata tara. De multe ori am fost pe punctul de a da la propriu cu capul de pardoseala tramvaiului din cauza fie a franelor bruste fie a demarajelor bruste, m-am lovit la cap de vreo doua ori din aceleasi cauze. Nici nu mai vorbesc de faptul ca daca vrei sa cobori din tramvai/autobuz/microbuz trebuie sa fii langa usa cu 2-3 minute inainte de a ajunge in statie pentru ca vatmanii/soferii nu asteapta sa te ridici tu de pe scaun -- bietii batrani si copii se clatina in toate directiile, se lovesc de toate scaunele, incercand sa ajunga la usa inainte de a se opri tramvaiul/autobuzul/ microbuzul pentru ca altfel risca sa ramana in masina pana la statia urmatoare, Doamne fereste sa ceri vatmanilor sa deschida din nou usile ca un batran n-a apucat sa coboare ca devin de-a dreptul violenti in limbaj. Am fost f. tentata sa fac sesizari la RATC, dar am renuntat gandindu-ma ca isi vor pierde locul de munca si poate au familii nevinovate de intretinut. Acum fireste ca-mi pare rau: daca ar fi existat mai multe sesizari poate conducerea RATC le-ar fi facut vreun instructaj in sensul acesta.

A nu se intelege ca doresc sanctionarea vatmanului implicat in accident pentru ca majoritatea vatmanilor sunt nesabuiti si vitezomani. Doar ca nu este exclus ca si acesta sa aiba o mica vina in producerea accidentului: un asemenea eveniment este de obicei rezultatul unui concurs de cauze, unele cu importanta mai mare, altele mai mica. Poate daca viteza era mai redusa chiar daca defectiunea s-ar fi produs efectele ar fi fost mai mici, cine stie - va decide justitia.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
aianaa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost lovit de tramvai in timp ce stateam la semafor si am fost declarat vinovat! cum se poate schimba verdictul? ady_nik0 ady_nik0 Salut! Vreau sa va povestesc \"patania\" mea si va rog sa-mi oferiti niste sfaturi despre cum trebuie sa procedez in instanta. Asadar, duminica, 28.03.2010, ... (vezi toată discuția)
Contestare pv-accident cu tramvaiul 5 florrym florrym buna ziua.va rog sa-mi spuneti ce sanse,de reusita, am, intr-un proces impotriva bpr si ratb.am fost lovit de tramvaiul 5,in timp ce eram oprit pe linia de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - viteza autoturismului, expertize titica titica in cazul unui accident de la locul de impact pana la oprirea masinii s-au masurat 7,7 m . Ce viteza ar putea avea masina. Autoturismul care a fost implicat in ... (vezi toată discuția)