avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... domiciliu temporar in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

domiciliu temporar in strainatate

Am divortat in urma cu 2 ani, iar copilul mi-a fost incredintat mie prin hotarare judecatoreasca, tatal avand drept de vizita in prima si a treia sapt din fiecare luna. In aceasta vara doresc sa merg la rudele mele stabilite definitiv in Spania, dar nu stiu cum sa fac ca situatia sa nu se complice :-/ .Nu doresc sa incalc dreptul tatalui de a-si vizita copilul, dar nici nu pot reveni la fiecare doua sapt in tara pt a-i permite lui sa-si exercite drepturile parintesti.Ce as putea face pt ca totul sa fie legal? Mentionez ca as dori sa plec impreuna cu copilasul pt o perioada de 3 luni.... Iar despre o intelegere in acest sens, cu tatal copilului nu poate fi vorba, relatiile dintre noi nefiind tocmai cordiale...Va rog mult, ajutati-ma cu un sfat!!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2008
gabrielle10, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:33, 8 Iunie 2008
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu cred ca ar trebui sa il anuntati printr-un avocat.Ii faceti o notoficare in scris in care ii comunicati adresa unde va aflati si perioada de timp.
Daca vrea sa vina acolo sa vina.:)
E indicat sa vada un avocat hotararea cu dreptul de vizita al tatalui.Trebuie putin analizata.

Acestea sunt masurile pe precautie pe care le recomand.

avocat Claudiu Lascoschi

In cele cateva minute de intalnire, l-ati anuntat macar ca intentionati sa plecati?

Este bine sa ii faceti o notificare prin avocat, insa nu cred ca nu va "aprecia", totusi, sinceritatea si atitudinea directa.
In plus, tot ce faceti este in interesul superior al copilului. Daca aveti iesire la mare, spuneti-i ca e mult mai sanatos pentru copil sa-si petreaca vacanta la malul marii.

Pendulam... unde-i dragostea mare si ura ajunge sa fie pe masura...
Evident, stie ca intentionez sa plec in vacanta....insa nu stie pt cat timp. In ceea ce priveste interesul superior al copilului, ma indoiesc ca va tine vreodata seama de asa ceva. El a venit la usa cu executorul judecatoresc dupa ce in doua dintre zilele stabilite pt vizita nu a putut lua copilul pt ca suferire o interventie chirurgicala. Daca nu poate intelege ca baietelul este bolnav, credeti ca-l intereseaza ca o iesire la mare ii va face bine?
Chiar daca nu-l intereseaza pe el, aceste aspecte intereseaza orice instanta de judecata care isi bazeaza hotararile pe interesul superior al copilului.

Sugeram doar ca inainte de a-l notifica in scris cu privire la vacanta, sa incercati sa discutati "omeneste"...
gabrielle10 a scris:

Evident, stie ca intentionez sa plec in vacanta....insa nu stie pt cat timp. In ceea ce priveste interesul superior al copilului, ma indoiesc ca va tine vreodata seama de asa ceva. El a venit la usa cu executorul judecatoresc dupa ce in doua dintre zilele stabilite pt vizita nu a putut lua copilul pt ca suferire o interventie chirurgicala. Daca nu poate intelege ca baietelul este bolnav, credeti ca-l intereseaza ca o iesire la mare ii va face bine?

Va trebuie neaparat un contact cu un avocat.
O sa va faca plangere penala.Veti avea nevoie de avocat si pe perioada de timp cat sunteti plecata intrucat daca plecati din tara e posibil sa va faca plangere penala.Daca va raman rude in tara este indicat ca acestea sa tina legatura cu avocatul cat timp sunteti plecata.
Va recomand sa va luati masuri de precautie serioase.
Omul nu e pus pe fapte bune si o sa va treziti cu un dosar penal.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Daca am custodia copilului pot sa imi mut domiciliul in alta tara? ContSters168049 ContSters168049 Ma intereseaza daca am custodia copilului si am gasit de munca in strainatate cu contract, pot pleca in tara respectiva cu copilul? Am nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala , nerespectare program de vizitare minor Saromandus Saromandus Buna ziua, As avea nevoie de niste informatii in legatura cu o eventuala plangere penala. fosta mea sotie este plecata cu copilul meu in alta tara din cadrul ... (vezi toată discuția)
Incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu el fara acordul lui? Saromandus Saromandus Buna seara, As dori sa stiu daca, in urma pronuntarii unei sentinte de divort, este incredintat copilul mamei, aceasta poate sa iasa cu copilul din tara, mai ... (vezi toată discuția)