avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... domiciliu temporar in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

domiciliu temporar in strainatate

Am divortat in urma cu 2 ani, iar copilul mi-a fost incredintat mie prin hotarare judecatoreasca, tatal avand drept de vizita in prima si a treia sapt din fiecare luna. In aceasta vara doresc sa merg la rudele mele stabilite definitiv in Spania, dar nu stiu cum sa fac ca situatia sa nu se complice :-/ .Nu doresc sa incalc dreptul tatalui de a-si vizita copilul, dar nici nu pot reveni la fiecare doua sapt in tara pt a-i permite lui sa-si exercite drepturile parintesti.Ce as putea face pt ca totul sa fie legal? Mentionez ca as dori sa plec impreuna cu copilasul pt o perioada de 3 luni.... Iar despre o intelegere in acest sens, cu tatal copilului nu poate fi vorba, relatiile dintre noi nefiind tocmai cordiale...Va rog mult, ajutati-ma cu un sfat!!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2008
gabrielle10, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:33, 8 Iunie 2008
Sesizarea se face la plangere prealabila si impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
In Codul penal se reglementeza
Nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului
Art. 307. - Retinerea de catre un parinte a copilului sau minor, fara consimtamantul celuilalt parinte sau al persoanei careia i-a fost incredintat minorul potrivit legii, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza fapta persoanei careia i s-a incredintat minorul prin hotarare judecatoreasca, spre crestere si educare, de a impiedica in mod repetat pe oricare dintre parinti sa aiba legaturi personale cu minorul, in conditiile stabilite de parti sau de catre organul competent.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Insa daca il notificati pe tatal copilului si il anuntati ca plecati din tara pentru perioada... si va aflati la adresa.... nu inseamna ca il impiedicati sa aiba legaturi personale cu minorul.
Si daca ar face plangere penala impotriva mamei copilului lui, nu v-ar condamna instanta.
Faptul ca nu e pus pe fapte bune l-am verificat deja, am destule experiente neplacute care sa mi-o confirme. Am sa iau legatura cu un av. si sper sa imi pot petrece vacanta in liniste, fara teama ca la intoarcere ma asteapta in tara un dosar penal.
O plangere penala este foarte posibil sa va astepte la intoarcerea in tara.
E indicat ca avocatul sa ia legatura atat cu executorul judecatoresc, cat si cu organele de urmarire penala.
Va trebui sa il platiti de doua ori si va recomand sa nu va uitati la bani daca vreti sa petreceti o vacanta linistita.Altfel, avocatii intra in vacanta ca dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
Eu zic ca puteti pleca in vacanta linistita.

La intoarcere, puteti face dovada, cu pasaportul pe care va fi trecut si minorul ca ati fost plecata din tara si ati fost in imposibilitate sa va prezentati pe baza citatiei.

Nu inteleg de ce ar trebui sa platiti dublu avocatul si executorul. NU banii mai multi va fac vacanta mai linistita...

Insa sincer, n-ar trebui sa va faceti atatea griji...
Drobul de sare nu e chiar atat de mare. :)
Sincera sa fiu, nu stiu ce sa mai cred....Mai ca-mi vine sa renunt la vacanta...Atatea batai de cap...Totusi nu mi se pare corect ca viata mea si a copilului sa fie conditionata de aceste vizite ale tatalui.Asa cum el isi vede in continuare de viata lui, as vrea sa putem si noi sa ne continuam viata, fara sa fim consemnati la domiciliu din doua in doua sapt., asteptandu-l pe el....poate vine, poate nu vine....

Alte discuții în legătură

Daca am custodia copilului pot sa imi mut domiciliul in alta tara? ContSters168049 ContSters168049 Ma intereseaza daca am custodia copilului si am gasit de munca in strainatate cu contract, pot pleca in tara respectiva cu copilul? Am nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala , nerespectare program de vizitare minor Saromandus Saromandus Buna ziua, As avea nevoie de niste informatii in legatura cu o eventuala plangere penala. fosta mea sotie este plecata cu copilul meu in alta tara din cadrul ... (vezi toată discuția)
Incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu el fara acordul lui? Saromandus Saromandus Buna seara, As dori sa stiu daca, in urma pronuntarii unei sentinte de divort, este incredintat copilul mamei, aceasta poate sa iasa cu copilul din tara, mai ... (vezi toată discuția)