avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla daca refuz sa-mi iau concediu fara plata la cererea verbala a directorului general.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 18 Aprilie 2011
1. OUG 148/2005 care se aplica in situatia dvs. spune:
Art. 6.1. - (1) Persoanele care îndeplinesc condiţiile prevãzute la art. 1 au dreptul la concediu fãrã plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului dupã primele 3 naşteri sau, dupã caz, dupã primii 3 copii ai persoanelor aflate în una dintre situaţiile prevãzute la art. 5 alin. (2).
(2) Durata concediului prevãzut la alin. (1) este de 3 luni şi se acordã integral, o singurã datã, fiecãruia dintre pãrinţii fireşti ai copilului sau, dupã caz, persoanelor prevãzute la art. 5 alin. (2), în perioada pânã la împlinirea de cãtre copil a vârstei de 2 ani, respectiv a vârstei de 3 ani în cazul copilului cu handicap.
(3) Cererea pentru acordarea concediului fãrã plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului se depune şi se înregistreazã la angajator, pe baza livretului de familie sau a certificatului de naştere al copilului.

2. Daca nu va incadrati in cele de mai sus puteti solicita CFP dar trebuie sa fie de acord si angajatorul.
3. Verificati in CCM aplicabil unitatii dvs. sa vedeti daca aveti prevazut asa ceva.
bittta a scris:

Va rog sa-mi spuneti daca o angajata care este in concediu de ingrijire copil pana pe 20.04. are dreptul la concediu fara plata pentru un an de zile incepand cu ziua urmatoare, adica 21.04.


Prevederea aceasta era inclusa in CCMN 2007/2010 care nu mai este in vigoare ... insa angajata respectiva poate beneficia de concediu fara plata in baza art.54 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa doi ani de concediu pentru cresterea copilului se mai poate sta acasa inca un an in concediu fara plata? monica_dinulescu monica_dinulescu Am intrat in concediu pentru ingrijirea copilului in septembrie 2009. Doresc sa aflu, daca, conform noii legislatii, mai am dreptul sa stau inca 1 an acasa, in ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata pentru crestere copil monicao monicao Buna ziua, Am fost in concediu de crestere copil fara plata pana la implinirea varstei de 3 ani , din 2009 pana in 2010. Va rog sa imi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru al doilea copil lyly21 lyly21 Daca o persoana a beneficiat de concediu pt. ingrijirea copilului pana la 2 ani, concediu ce s-a incheiat in 17 X 2011, data din care respectiva persoana este ... (vezi toată discuția)