avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de vanzare cumparare cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere

In urma cu o saptamana eu si mama mea am semnat un contract de intretinere in urma caruia eu m-am angajat sa-i ofer toate cele necesare traiului zilnic pe tot restul vietii iar la decesul ei sa suport cheltuielile de inmormantare,iar ea imi va lasa casa .Intrebarea mea este daca acest contract de intretinere este acelasi cu contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: danazan , utilizator 22:05, 9 Ianuarie 2013
Nu va putea sa l atace din moment ce actul de partaj va fii semnat de toti trei , dvs , sora si tatal. In el se specifica sulta pe care o dati si faptul ca toti copartasii sunt de acord si au convenit sistarea starii de indiviziune.
Pana in doi ani nu se plateste impozit pe succesiune , calculat la valoarea bunurilor din masa succesorala. Insa onorariu pentru succesiune si apoi pentru partajul succesoral trebuie platit. Acesta se calculeaza in functie de valoarea bunului imobil din expertiza imobiliara destinata pentru notari.
Probabil de accea notarul v a chemat pe toti trei...
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2011
ContSters141818, utilizator
Gata ! m-am linistit, raman dator cu un buchet de flori !
Multumesc.
buna ziua.
am si eu o intrebare. am un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, prin care vanzatorul si-a rezervat dreptul de abitatie. cumparatorul poate instraina astfel bunul, binenteles cu tot cu obligatia de intretinere? sau este vorba de un contract intuitu personae si bunul impreuna cu obligatia de intretinere nu pot fi transmise?
mersi mult
Buna seara,

Am si eu o intrebare. In cazul incheierii unui contract de vanzare-cumparare cu obligatia de intretinere si drept de uzufruct viager, dupa decesul ambilor vanzatori, exista vreun termen in care acesta ar mai putea fi atacat de alti posibili mostenitori? Exista anumite restrictii in cazul in care noii proprietari decid sa vanda acest imobil?

Va multumesc.
daca cel ce-si asuma raspunderea intretinerii are venituri muult mai mici decit cel ce-i cedeaza casa ,actul se poate ataca in instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de v-c cu uzufruct viager ionclaudiu ionclaudiu In contract se stipuleaza ca uzufructul este pe tot apartamentul pe durata vietii celor doi vanzatori fara alte clauze de intretinere. Ce obligatii are in ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu drept de vanzare dupa deces mishu72 mishu72 Buna seara, Am tot cautat pe internet, pe site-urile de profil implicit si aici dar nu am gasit nimic sa imi raspunda la urmatoare intrebare : Parintii ... (vezi toată discuția)
Vanzarea catre copil anterior divortului yrinuka yrinuka ma numesc irina.mama e recasatorita si am tata vitreg.el acum vrea sa divoteze de mama,iar eu is trecuta pe actele casei care le-au facut impreuna pe numele ... (vezi toată discuția)