avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... atestare antecontract vanzare teren agricol
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

atestare antecontract vanzare teren agricol

Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare, chiar daca se refera la terenuri din extravilan, agricole, ma intreb daca putem ca avocati sa atestam acest act urmand ca vanzarea sa se finalizeze la notariat in mod evident?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:00, 22 Iunie 2008
Buna seara!
Da, antecontracte putem atesta.
Contractele de v-c ce au ca obiect terenuri trebuie obligatoriu incheiate in forma autentica (Lg. notarilor, daca nu ma insel).
Cu stima,
av. Silviu Serban
De fapt, in Legea nr. 18/1991, la Art. 67. - (1) Terenurile situate în intravilan şi extravilan pot fi înstrăinate, indiferent de întinderea suprafeţei, prin acte juridice între vii, încheiate în formă autentică.
Are dreptate Todinca.
Da, da' nu are legatura cu intrebarea. Care spune despre promisiune de vanzare si nu de instrainare.
Cu promisiunea de vanzare este clar ca nu exista nicio problema.Avocatul poate atesta actul juridic in mod de netagaduit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere promisiune pt cota unui mostenitor necsu necsu Am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare pt un teren cu unul din cei trei mostenitori ai defunctilor. Pot inscrie promisiunea in Cartea Funciara si daca ... (vezi toată discuția)
Autentificarea unui antecontract de vanzare-cumparare vickm vickm Este obligatoriu sa merg la notar pt autentificarea unui antecontract de vanzare-cumparare? Daca nu este obligatoriu care ar fi avantajele? Ce taxe se ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare cumparare a unui teren agricol dumitru62 dumitru62 Buna ziua . In luna Iulie 2010 parintii mei au vandut un teren agricol de 1 ha cu plata pretului integral . In promisiune sa convenit ca toate cheltuielile ... (vezi toată discuția)