avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Credit cu acte false
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Credit cu acte false

Buna ziua.
Am o urgenta problema.Fratele meu lucreaza la mine la firma,mi-a cerut fisa fiscala si o adeverinta de salariu pt credit,le-am dat iar apoi el le-a falsificat avand acces la stampila.Salariul lui este de 1400 lei si in fisa fiscala si in adeverinta a trecut suma de 4000 lei.Va rog mult ajutati-ma nu vreau sa ajunga la puscarie.La un moment dat se va descoperii ca au fost falsificate si nu este semnatura mea.
Sfatuiti-ma ce sa fac si spuneti-mi ce va patii fratele meu?Va inplor.A obtinut un credit de 20000lei cu aceste acte.
daca se descopera fapta e vb de fals si uz de fals. daca fratele prin natura functiei ce o indeplineste are acces la stampila atunci dvs nu aveti nici o raspundere. el a facut , el trage. oricum in ultima perioada toata lumea a scazut salariile deci u cred ca banca va verifica ce suma de bani lua cand a luat creditul . oricum functionara de la banca cf fisei postului avea obligatia sa sune la nr de tel de pe adeverinta si sa intrebe ce salariu are dansul pt confirmare. asta v-ar fi scutit de multe probleme.
daca fratele v-a furat stampila atunci e mai rau ca si dvs aveti obligatia sa o pastrati in siguranta. e o forma de neglijenta pt dvs....
fratele poate face inchisoare de la 3 la 10 ani sau amenda. cel mai bine este sa faceti astfel incat sa nu mai aiba acces la stampila. maine poimaine va vinde si pe dvs. stiu ca e ruda f apropiata dar din pacate a dovedit ca nu merita sa aveti incredere. daca a mai facut si alte credite...si mai ales daca le-a facut in numele firmei. dati-i temporar alta functie astfel incat sa nu se mai joace cu stampile...jucarii de oameni mari si cand isi intelege lectia mai vedeti. succes
eu zic sa stai linistit tu, el insa...nu prea are de ce.. trebuia sa se gandeasca cand a facut.
nu a luat foarte multi bani, sa isi pl ratele cu sfintenie si nu se intereseaza nimeni.. sau sa ramburseze anticipat creditul...
stiu cateva sute de astfel de cazuri si nu se face mare lucru daca isi pl datoria..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte false pentru credite Godacul Godacul Buna ziua. Am o problema la care as dori sa aflu cateva raspunsuri, indrumari, sfaturi, etc. Despre ce este vorba? Pe vremea cand se puteau face credite ... (vezi toată discuția)
Acte false cituevelina cituevelina Buna seara ! Am o prietena care a facut un imprumut la o banca cu acte false , dar actele nu au fost falsificate de ea , dar avea cunostinta despre aceasta ... (vezi toată discuția)
Fals in calitatea de girant pnaitmihaela pnaitmihaela Buna ziua, Ma aflu in mijlocul unei mari probleme si am nevoie de un sfat daca se poate. Am fost rugata in decursul anului trecut de o colega sa o girez ... (vezi toată discuția)