avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este legal a se taia 30 de minute din programul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este legal a se taia 30 de minute din programul de lucru pentru 5 minute de intarziere

-
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
ContSters197825, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters197825 , utilizator 14:29, 25 Martie 2011
Maria Sebestyen a scris:

Problema este ca ii afecteaza serios activitatea.Se lucreaza pe linie si este o problema daca lipseste un angajat din fluxul tehnologic.Daca angajatului i se da posibilitatea sa recupereze timpul intarziat angajatul i-si ia salarul intreg, dar angajatorul nu poate recupera pierderea de productie astfel. Ce masura poate lua angajatorul in acest caz? Nu este legal a se trece in regulametul intern ca pentru intarzieri de 5 minute se va taia 30 de minute?


-nu este legal ca pentru 5 minute sa-i tai 30 de minute....nu poti sa spui ca 25 de minute nu a lucrat....sunt 25 de minute din viata lui pe care le munceste si trebuie sa fie platit pentru ele.
-puteti sa introduceti in regulamentul intern sanctiuni dure pentru abateri disciplinare,(sanctiunile admise sunt in codul muncii) de exemplu:
Pentru intarzierile repetate, fara motiv intemeiat,de cel putin trei ori, se reduce salariului de baza pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10% (conform art.264 alin d. din Codul Muncii)
Puteti alege alta sanctiune din Codul Muncii, dar sa corespunda cu gravitatea abaterii. In felul acesta sunteti acoperit de lege si cred ca si angajatii vor fi mai atenti.
Succes.
mersi!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întârzieri zilnice ale unui salariat la locul de muncă. este corect să fie plătit doar pentru timpul efectiv lucrat? Ionela Brasov Ionela Brasov Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie si va solicit parerile, intrucat doresc sa iau o decizie corecta: un salariat intarzie ZILNIC la locul de ... (vezi toată discuția)
Lucrat 8 ore, platit 7 ore Claark Claark Buna ziua! La firma unde lucrez, intr-o saptamana am intarziat de mai multe ori. Serviciul meu incepe la 7:00, era cand am ajuns la 7:15, 7:05 sau la 7:00, ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pauza ankalupu ankalupu buna ziua, exista vreo lege prin care ca angajat sa am dreptul la pauza?sa merg la baie in special. sau trebuie sa ma supun ca un sclav angajatorului si sa ... (vezi toată discuția)