avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere - perspectiva tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere - perspectiva tatalui

Uite o intrebare la care ar fi foarte bine sa se obtina raspuns cat mai avizat cu putinta. Daca si mama, si tatal au un salariu care bate 2000-2500 E (fiecare), cat ar trebui sa fie pensia de intretinere? Cu exceptia cazului in care copilul nu suporta decat hainele Chanel, nu scrie decat cu Parker si are profesorii sai proprii, nu imi dau seama pe ce s-ar duce acea miraculoasa suma de 400 E/luna (N.B. - doar din partea tatalui !!). Ca sa nu mai spun sa se presupune ca si mama ar trebui sa participe la cheltuielile de intretinere... Sunt ferm convins ca rolul instantei e de a stabili o pensie si in functie de context, nu numai sa bata cu ciocanul si sa decida ca 1/4 din venituri sunt ce are copilul nevoie (daca bat campii, va rog sa-mi ziceti). Ca tata divortat, sincer: nu am absolut niciun chef sa vad ca mama isi face lux pe banii mei (iertati-ma, dragi mame cu buna cuviinta care cititi mesajul asta - nu se refera la voi). E o favoare pe care a pierdut-o cand a inaintat actele de divort. Si sincer - am de gand sa ma lupt pana in panzele albe pentru a nu da mai mult de 250-300 E/luna. E o suma cam cat un salariu mediu pe economie, si stau si ma gandesc: daca exista familii care traiesc doar cu banii astia, banuiesc ca ar trebui sa acopere 1/2 din nevoile unui copil...
Cel mai recent răspuns: bobitoi , utilizator 10:13, 18 Septembrie 2008
Chiar daca judele :) tine cu minorul asta nu inseamna ca trebuie sa incalce drepturile tatalui.
Aici faceam referire.
stimati avocati . poate ma ajuta si pe mine cineva cu un sfat, deoarece nu imi vine in minte nimic acum dupa ce am iesit din sala de tribunal si mi s-a zis ca e de datoria mea casa-l caut pe tatal biologic al copilului meu cu care am trait in concubinaj.Pe scurt:intentat proces pentru pensie de intretinere, copilul are 5 ani, de la varsta de 6 luni nu a mai fost vazut sau ajutat de tatal lui biologic.Eu sunt singura care il creste si il educa pe copil.m-am gandit ce sa fac ca sa am semnatura tatalui lui, pentru a face pasaportul copilului si a-l scoate din tara deoarece pana mai ieri lucram in Olanda.am nevoie sa cresc copilul, am suficienti bani pentru a face asta.Dar nu il gasesc pe tatal lui.
colac peste pupaza, dupa 6 luni de cand se cauta cu politia, evidenta populatiei.Este inregistrat la o adresa, evidenta populatiei confirma si totusi de 4 ani juma nu e de gasit.
Judecatoarea mi-a zis ca e de datoria mea ca mama a copilului sa il gasesc pentru a putea sa mi se plateasca pensia alimentara si ca procesul se suspenda.Spuneti-mi dacatrebuie sa intentez un nou proces ca sa pot sa nu mai depind de o semnatura a unui tata carenu e de gasit.
multumesc onorabililor....
Cred ca v-ati lamurit suficient din sfaturile bineintentionate ale colegilor mei !
Nu are rost sa mai analizezi la nesfarsit legea si practica judiciara in speta dvs.
" Omule cu intrebari " nu ar fi mai bine daca ai trece asa- direct la treaba - si sa incepi prin a-ti angaja un avocat excelent care sa-ti rezolve in instanta aceste probleme.
Solutii exista, plateste-l si lasa-l sa-ti rezolve problema .
Se poate orice, reincredintare , actiune in reducere pensie, analizati impreuna si dati-i drumul la treaba !
Presa este plina de asemenea exemple de dispute ( vezi cazul Mutu sau alte cazuri de vedete sau milionari in euro), insa tot aparatori alesi au rezolvat-o pana la urma, reusind sa se ajunga eventual la un cuantum rezonabil, sau la alte modalitati pentru ca banii de intretinere sa fie la dispozitia exclusiva a copilului iar la mana mamei pentru nevoile sale personale !
Daca traiati in Spania sau in Italia era deja prea tarziu sa mai comentati de cate aveati de platit in urma divortului. Acolo barbatii raman cu nimic si platesc toata viata sa intretina copii si inclusiv pe fosta sotie,
Aveti noroc ca in Romania inca nu este matriarhat !
Cu stima ,
va urez success !!
Avocat Anghelus Ion Gabriel
revin cu o intrebare care are ca tema frustrarea celor care se numesc parinti care vor sa obtina in instanta custodia copilului.
Tatal copilului meu mai are o fata din prima casatorie.Dupa divort, la proces copila i-a fost incredintata tatalui, care foarte fericit s-a dus la mama fetei si i-a returnat copila zicand , acum nu mai trebuie sa platesc pensie alimentara,fata nu are nici de unele,deoarece mama nu lucreaza de cativa ani buni, instanta la momentul respectiv a decis in cunostinta de cauza, dar tatal biologic al fetei nu a platit pensie de intretinere,nu a stat prin tara cam deloc ca sa nu-l prinda politia, intre timp a mai conceput un copil pe care l-a recunoscut ca fiind al lui, copilul acesta fiind al meu, am intentat proces pt pensie de intretinere sperand ca prin asta sa pot sa dau de tatal biologic al lui.
Imi trebuie semnatura tatalui la toate hartiile de genul: pasaport, acord ca sa-l pot scoate din tara, gradinita, scoala... Eu am lucrat in olanda si sincer nu stiu cum se poate creste un copil de la distanta, deoarece nici politia, nici primaria, nici instanta nu se implica.E clar problema mea, si am sa astept pana implineste copilul 14 ani ca sa poata sa ma urmeze.Sau puteti sa ma informati cum sa procedez....


deci pe 10.09.2008 e ultima infatisare prin care am sa obtin o hartie de pensie de intretinere pe care o va plati tatal biologic, pe care o pun in executare, Dumnezeu stie cum,deoarece instanta adspus cautarea lui si rezultatul: tatal cu domiciliul necunoscut.
doamna avocata m-a sfatuit sa incep un nou proces pt custodia copilului,cel putin ciudat din punctul meu de vedere, deoarece nu am fost casatoriti, tatal doar l-a recunoscut si a plecat,eu nu pot sa plec cu el din tara, nu am cu cine sa-l las, si in definitiv am renuntat la contractul din strainatate ca sa pot sa stau cu fiul meu.Este corect ca din cauza unei semnaturi (acordul tatalui) eu sa nu pot beneficia de un contract de munca decent, copilul meu neputand sa ma urmeze peste granita, chiar daca suntem in UE.Si intrebarea este cum pot sa obtin posibilitatea unei hartii care sa inlocuiasca acordul tatalui daca el din martie pana acum nu a putut fi gasit de politie, instanta, ziar....
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2008
bobitoi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara retro? crisdario crisdario Am pe fond un proces de incredintare minor,pensie alimentara si cheltuieli de judecata.Nu avem avocati niciunul,ea are dreptul sa ceara cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru copil corelata cu contributia mamei radu010 radu010 Buna ziua, Ma aflu in proces de divort cu fosta sotie care ma \"sicaneaza\" cu vederea copilului, aceasta plecand de acasa din momentul introducerii ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu copil minor Blancy Blancy M-am lovit de o problema destul de delicata. Am sa incerc sa scriu cat pot de telegrafic. 1. Vreau sa plec in vacanta cu ambii mei copii. 2. Nu m-am ... (vezi toată discuția)