Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →
"1. Stabilirea performanţei – ca şi criteriu de evaluare şi criteriu la procedura concedierii colective"
1. Foarte bine. Asa trebuie sa fie.Am auzit un patron spunand ca niciun angajator nu este atat de nebun sa isi concedieze angajatii competenti. Asta exceptand acel Unic angajator care este Statul roman
"5. Întărirea rolului reprezentanţilor salariaţilor"
5. Si aici numai de bine..."Întărirea rolului reprezentanţilor salariaţilor
si deci diminuarea si subminarea rolului sindicatelor
6. Compensarea muncii suplimentare şi creşterea sporului pentru munca de noapte
6.Asta chiar e de tot rasul; in afara catorva oameni de care chiar are nevoie, supermeseriasi in domeniul lor, niciun patron nu plateste ore suplimentare. Iar cf cu legea 285/2010 in 2011 nu se platesc ore suplimentare in domeniul public, iar de compensarea cu timp liber corespunzator nici nu poate fi vorba
Sporul pentru munca de noapte era reglementat de art 41 lit e din ccmun 2007 -2010, deci care-i noutatea ??
8. Eliminarea prevederilor referitoare la Contractele colective de munca.
8.Eliminarea contractelor colective de munca , subminarea rolului sindicatelor este poate cel mai periculos "nou" element adus de actualul cod. Va duce la decesul unei societati civile oricum bolnave si muribunde ,rezultatele pe termen mediu a unei astfel de politici sociale putand fi dezastruoase. Si eu sunt un optimist! ; in domeniul public nu exista nici un ccm in vigoare.
intrebarea mea este daca in noul CM este sau nu stipulat ceva in legatura cu persoanele unice sustinatoare a familei? si ce anume e stipulat?