avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj prin notar sau instanta?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj prin notar sau instanta?

Buna ziua,
Eu si sotia mea vrem sa divortam cat mai repede si cat mai civilizat cu putinta. Vrem sa ne intelegem asupra custodiei copilului, program vizite, partaj bunuri. Cum este mai bine sa facem partajul prin notar sau prin instanta judecatoreasca?
Se poate face partajul bunurilor inainte de divort?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 05:55, 16 Iunie 2008
Ati inteles esenta problemei si calea rezolvarii problemelor dvs.
Partajul bunurilor dobindite in timpul casatoriei este inadmisibil inainte ca hotarirea de divort sa fie definitiva si irevocabila. Dupa ce aceasta situatie este transata definitiv si irevocabil se poate face o intelegere pe cale amiabila in privinta bunurilor coumne, fie pe carea partajului judiciar, care poate fi solutionat prin pronuntarea unei hotariri de expedient de catre instanta sau prin partaj voluntar realizat prin act autentic la notar. In acest din urma caz pe linga aspectul ca poate fi mai costisitor se ridica si alte probleme legate de dovada proprietatii bunurilor supuse partajului si a altor formalitatii specifice activitatii notariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ialin_ ialin_ Sunt casatorita cu sotul meu de 2 ani si nu avem copii! In urma infidelitatii lui am hotarat sa divortez. Am avut o discutie cu sotul meu,care mi-a ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil,partaj conventional lupas  alexandra lupas alexandra am convenit cu sotul sa ne despartim civilizat iar partajul bunurilor dobandite impreuna sa-l facem in sensul pastrarii de catre el a suprafetei de teren,a ... (vezi toată discuția)
Probleme tranzactie alinaalina alinaalina Parintii mei au incheiat o tranzactie, scrisa de un avocat, de impartire a bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei. Pe citatia de la tribunal scrie ca ... (vezi toată discuția)