Toamna trecuta tatal meu a fost implicat intr-un accident de circulatie. A fost incadrat la neacordare de prioritate ( tatalui meu i-a stat motorul,in mijlocul strazii).In urma analizei dosarului s-a dat neinceperea urmaririi penale. Inainte de a primi aceasta decizie ca urmare a unor intimidari din partea unui politist si a partii adverse parintii mei au incheiat la notariat o conventie prin care i-au dat pe loc 1500 ron urmand ca pana la 01.03.2011 sa-i mai dea inca 2000 ron. Cum intre timp au primit notificarea de neincepere a urmaririi penale au refuzat sa-i mai dea restul de bani. In conventie se precizeaza ca acesti bani sunt pentru reparatii masina si pentru ingrijiri medicala. Reparatie masinii a fost suportata in totalitate de cei de la asigurari iar ingrijirile medicale nu au fost dovedite cu nimic. Acum cateva zile am primit de la un executor judecatoresc o notificare prin caresunt chemati parintii mei la biroul acestuia in numele acelei persoane pentru discutii amiabile, in caz contrar urmand sa ne dea in judecata. La aceasta notificare a atasat actul incheiat la notariat. Ce valoare poate avea un astfel de act in instanta daca in el parintii mei se angajeaza sa plateasca o suma de bani care nu are temei legal? Se precizeaza ca banii sunt pentru reparatia masinii dar de fapt reparatia s-a facut in totalitate din banii de asigurari iar cheltuielile medicale nu au fost dovedite?
Multumesc pentru raspuns. Asta voiam sa stiu. Am dat mai multe amanunte pentru ca nu stiam daca se mai ia in considerare si veridicitatea celor scrise in conventie sau doar conventia ca atare se executa silit indiferent de cum a fost incheiata sau de ce nereguli poate sa reiasa din analiza ei. Acum am inteles ca are acelasi efect ca si o lege si ca ea se poate executa silit direct fara a mai fi nevoie deo alta hotarare judecatoreascain acest sens. Nu stiam care este procedura daca se mai pot aduce probe care sa anuleze intr-un fel sau altul conventia. O seara buna.
@ paraipanm
:offtopic:
Am sters postarea d-voastra pentru ca era un atac la persoana. Probabil ca in opinia d-voastra sunt psihopat insa va rog sa pastrati pentru d-voastra astfel de opinii. Va rog de asemenea sa va plangeti administratorilor daca credeti ca sunteti nedreptatita pentru ca moderatorii si administratorii pot citi chiar si mesajele sterse. Nu va obositi sa-mi mai raspundeti pe acelasi ton pentru ca daca o veti face veti fi avertizata si apoi banata.