Problema e urmatoarea, in octombrie treceam prin fata garii de nord, la o trecere pe 4 bezni pe sens, eu eram pe banda 4, opresc sa acord prioritate la cei care treceau dinspre banda 4 catre 1, la fel fac si celelalte masini de pe benzile 3,2,1 , au trecut de banda mea , m-am asigurat ca nu e nimeni din partea cealalta, plec si cand am iesitcu botul masinii de pe marcaj (deci mai eram cu 3/4 din masina pe marcaj) se arunca cineva in fuga pe trecere. dupa colt politistul, m-a oprit pt neacordare prioritate pietoni. Argumentele sale, am plecat primul si a vazut pe cineva alergand pe trecere. El nu putea sa vada clar cand se angaja cineva in traversare de pe banda 1, deoarece e o florarie acolo, am si prezentat poze instantei din diferite unghiuri. Plus ca in momentul in care eu trec de inceputul marcajului, adica inainte de a intra pe marcaj nu era nimeni angajat in traversare e logic ca nu mai sunt nevoit sa acord prioritate, pietonul trebuie sa astepte eliberarea carosabilului, si nici nu are voie sa traverseze in fuga.
Doamna judecator, de doar 3 ani investita, probabil fara permis si cunostinte de legislatie rutiera, a luat de bun ce-a spus politistul, chiar daca am avut si martor.
Nici macar nu mi s-a dat cuvantul pe fond, am reusit sa spun 2-3 fraze si apoi ma intreba ce probe mai vreau, cu toate ca i-am spus de la inceput. Si pe 31 martie s-a pronuntat sentinta: respinge plangerea ca neintemeiata, irevocabila.
[ link extern ] *
Deci pana pe 15 tre sa duc permisul. Daca nu vine prin posta, trebuie sa ma duc la judecatorie sa scot sentinta?