avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mai pot promova recurs impotriva hotararii pronuntate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mai pot promova recurs impotriva hotararii pronuntate de judecatorie?

Citisem pe forum ca, odata cu adoptarea legii "micii reforme", pv de contraventie nu mai poate fi atacat cu recurs in termen de 15 zile, decizia instantei de fond fiind irevocabila. Ce se intampla daca procesul a inceput in luna septembrie 2010, se aplica legea noua-"mica reforma"intrata in vigoare in dec 2010-, sau se pune in discutie efectul retroactiv al legii?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: XBASer , utilizator 10:03, 8 Aprilie 2011
Problema e urmatoarea, in octombrie treceam prin fata garii de nord, la o trecere pe 4 bezni pe sens, eu eram pe banda 4, opresc sa acord prioritate la cei care treceau dinspre banda 4 catre 1, la fel fac si celelalte masini de pe benzile 3,2,1 , au trecut de banda mea , m-am asigurat ca nu e nimeni din partea cealalta, plec si cand am iesitcu botul masinii de pe marcaj (deci mai eram cu 3/4 din masina pe marcaj) se arunca cineva in fuga pe trecere. dupa colt politistul, m-a oprit pt neacordare prioritate pietoni. Argumentele sale, am plecat primul si a vazut pe cineva alergand pe trecere. El nu putea sa vada clar cand se angaja cineva in traversare de pe banda 1, deoarece e o florarie acolo, am si prezentat poze instantei din diferite unghiuri. Plus ca in momentul in care eu trec de inceputul marcajului, adica inainte de a intra pe marcaj nu era nimeni angajat in traversare e logic ca nu mai sunt nevoit sa acord prioritate, pietonul trebuie sa astepte eliberarea carosabilului, si nici nu are voie sa traverseze in fuga.
Doamna judecator, de doar 3 ani investita, probabil fara permis si cunostinte de legislatie rutiera, a luat de bun ce-a spus politistul, chiar daca am avut si martor.
Nici macar nu mi s-a dat cuvantul pe fond, am reusit sa spun 2-3 fraze si apoi ma intreba ce probe mai vreau, cu toate ca i-am spus de la inceput. Si pe 31 martie s-a pronuntat sentinta: respinge plangerea ca neintemeiata, irevocabila.
[ link extern ] *
Deci pana pe 15 tre sa duc permisul. Daca nu vine prin posta, trebuie sa ma duc la judecatorie sa scot sentinta?
XBASer a scris:
Deci pana pe 15 tre sa duc permisul. Daca nu vine prin posta, trebuie sa ma duc la judecatorie sa scot sentinta?

:) Am ajuns de la principiul aplicarii imediate a legii civile noi la suspendarea permisului.

V-am dat un link in mesajul anterior, n-ati citit discutia. Atunci cititi aceasta discutie, doamna Simona Petre a explicat foarte clar ce trebuie facut:
www.avocatnet.ro/content/for...
M-ati intrebat ce s-a intamplat cu permisul, scuze daca nu am inteles la ce va refereati.
multumesc pentru link, procedura e ca si la certificatul de grefa ca sa iau permisul pe perioada contestatiei. Cred ca marti ma duc si joi o scot, ca numai in 2 zile este program de eliberare certificat de grefa., ca vineri, ultima zi sa depun permisul la Politia unde am eu domiciliul.
Multumesc inca o data pt lamuriri!
cu aceasta patanie m-am convins ca politistul sta in strada pt spaga si nu pt prevenirea evenimentelor nedorite ca de faci contestatie si nimeresti peste un nestiutor de judecator... ce spune politistul aia e. Si acum au eliminat si recursul, traim intr-o fericire continua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca necomunicata rebell74 rebell74 In 26-05-2010 am depus la judecatoria sect 2 o contestatie impotriva unui proces verbal de contraventie intocmit de un agent al DGPMB Brigada de politie ... (vezi toată discuția)
Recurs sau contestatie in anulare? stefan_dumitru_m stefan_dumitru_m am fost rugat de un prieten sa-l ajut cu o problema..si as avea nevoie de un sfat:D. lucrurile stau cam asa: fiind sanctionat pentru trecere la nivel de cale ... (vezi toată discuția)
Recurs impotriva unei hotarari judecatoresti marin_catalin marin_catalin unde pot depune un recurs la o hotarare judecatoreasca? am avut in 2011 un proces cu IPJ (implicat fiind si un intervenient) privind o contestatie a unui PV ... (vezi toată discuția)