avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... am lovit o bariera de trecere de nivel de cale ferata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

am lovit o bariera de trecere de nivel de cale ferata

am lovit o bariera de trecere de nivel de cale ferata si mia venit citatie sa platesc si o a doua amenda mentionez ca prima am platito am si copie la chitanta.se poate pentru aceiasi fapta doua amenzi.prima a fost de 300 de lei si suspendarea permisului 90 de zile va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: iefticugeorg@clicknet.ro , utilizator 02:18, 4 Aprilie 2011
Daca se plateste amenda nu inseamna ca prejudiciul a fost reparat.
Cat priveste infractiunea,este greu sa stim daca sunt intrunite elementele constitutive-la aceste aspecte m-am referit.

Este posibil ca pe viitor asigurarea de raspundere civila sa nu acopere aceste evenimente.Am inteles ca se incearca asta...

Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2011
floare _de_ colt, utilizator
Verificati citatia. Unde sunteti citat? S-ar putea sa fiti citat de compania de cale ferata pentru a recupera de la dumnevoastra prejudiciul cauzat prin lovirea barierei.
floare _de_ colt a scris:

Daca se plateste amenda nu inseamna ca prejudiciul a fost reparat.
Cat priveste infractiunea,este greu sa stim daca sunt intrunite elementele constitutive-la aceste aspecte m-am referit.

Este posibil ca pe viitor asigurarea de raspundere civila sa nu acopere aceste evenimente.Am inteles ca se incearca asta...




Daca se plateste amenda, nu inseamna ca si prejudiciul a fost reparat. (daca lovesti o persoana pe trecerea de pietoni, primesti amenda, ai si permisul suspendat o perioada, dar ... "prejudicul", in speta, pietonul, nu este reparat.
mai pe intelesul tau, trebuie sa platesti victimei o anumita suma, ca sa scapi de procese sau plangeri penale)
Iar in ceea ce priveste infractiunea penala, ea exista. Daca citesti din intamplare codul de procedura penala, vei gasi un articol pedepsit de lege, si acela este "distrugerea". Asadar ...
Nimeni nu scapa nepedepsit, de bratul lung al legii. =D>
Succes la procese ... si ai grija la bariere :P
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
666., utilizator
Asupra amenzii nr. 2 greu de pronuntat, dar as vrea sa incercam sa lamurim o chestiune.
In Romania, am impresia ca majoritatea celor ce discuta despre RCA (raspundere civila" limiteaza aceasta discutie doar la pagubele produse autovehiculelor ca urmare a unor accidente (produse din incalcare cod rutier, neatentie etc.).
Poate gresesc, dar cred ca foarte multa lume nu stie ca asigurarea de raspundere civila inseamna repararea prejudiciilor/daunelor produse tertilor, care pagube pot fi si o pensie de invaliditate, un gard daramat, un stalp de iluminat public avariat etc.
Adica despagubiti material cei nevinovati - alti posesori de autovehicule, persoane ranite (chiar aflate in autovehicului vinovatului de producerea accidentului) etc.
Deseori vedem la televizor sau citim in ziare ca "... inculpatul va trebui sa plateasca X lei despagubire"; de fapt, asiguratorul sau va trebui sa plateasca, daca inculpatul nu a condus, sa zicem, sub influenta alcoolui si avea polita RCA valida. Spuneti-mi va rog daca gresesc.
:))Domnilor,multumesc pentru lamuriri!
@666, am citit "din intamplare"C.pr.penala.Ar trebui sa citesc si C.penal?
Poate il invatam pe cel care intreaba cum sa isi faca apararile.Interesant este ca nu mai are nicio intrebare,nicio nelamurire.Le rezolvam noi pe toate.:)

Alte discuții în legătură

Cand nu este valabila o polita rca? inalucan inalucan In urma cu trei ani a avut loc un accident. Cel care a fost gasit vinovat avea alcoolemie 0,7%. La politie i s-a cerut polita RCA (fiind vinovat). Aceasta ... (vezi toată discuția)
Daune din accidente Hcom Hcom Acum ceva timp am avut un accident pe centură Bucureștiului ,unul cu o vitanja m-a acroșat si m-a împins i separatorul de benzi ,mașina dauna ... (vezi toată discuția)
Refuz de polita rca faranumeeu faranumeeu Buna. Am avut un accidert rutier(am fost lovit din spate) soferul si-a recunoscut vina, am fost si la politie si s_s intocmit pv dar refuza sa_mi dea polita ... (vezi toată discuția)