In urma unei Plangeri impotriva unui Proces Verbal de constatare a unei contraventii rutiere, plangere admisa de catre Judecatorie, prin care s-a dispus anularea PV, precum si anularea masurilor dispuse prin PV, ma gandeam ca ar fi o idee buna sa chem in judecata IPJ-ul astfel incat sa solicit daune morale. Mi se pare corect ca, din moment ce au comis o greseala, sa plateasca pentru aceasta.
Aveti, va rog, idei sau sfaturi referitoare la urmatoarele?
1. E de preferat sa chem in judecata doar IPJ-ul, sau IPJ-ul in solidar cu agentul care a completat procesul verbal?
2. Ca daune morale ma gandeam la o suma orientativa de 300 de lei. Nu suma e importanta, ci principiul si, evident, intrucat s-a comis un abuz, solicit ca cel/cei care l-a/l-au comis sa fie pusi la plata, chiar simbolica, de daune morale.
3. Pentru solicitarea de daune morale, in temeiul caror prevederi legale sa-mi intemeiez cererea?
4. Alte sugestii?
Aveti mare dreptate, si sunt de acord cu opiniile dvs, dar, daca eu, care am dovedit abuzul Politiei Rutiere, probabil si ca multi altii anterior mie, stau deoparte, ma las calcat in picioare, chiar daca Judecatoria mi-a dat dreptate, ce se intampla cu raspunderea? IPJ/agentul de politie ar trebui sa raspunda pentru faptele comise.
1. Voi solicita un nou PV. Daca se refuza emiterea lui? Nu-i pot obliga sa emita un nou PV cu indicarea corecta a vinovatului decat printr-un nou proces.
2. Pe perioada cat am stat fara permis, fiind sanctionat in mod abuziv si contrar legii, de ce sa nu am posibilitatea de a cere daune morale? Greseala e a lor. Sa plateasca. Oricine plateste pentru faptele sale - cel putin asta ar fi principiul corect.
Suna usor idealist, si nu-mi convine sa imi pierd timpul, dar nici sa stau degeaba nu-mi convine.
Pe de alta parte, cum ar fi mai bine:
a) sa actionez in instanta doar IPJ-ul? sau
b) sa actionez in instanta agentul de politie (care a completat PV anulat) IN SOLIDAR cu IPJ-ul?