avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... UZUCAPIUNEA- se mai aplica?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

UZUCAPIUNEA- se mai aplica?

Am niste rude care folosesc un teren al primariei de peste 30 de ani. Folosintza a fost neintrerupta si netulburata in aceasta perioada. Acum 15 ani tatal lor a impartit acest teren in 3 parti cate una pentru fiecare copil. Acestia folosesc in continuare terenul in cauza. Exista o posibilitate sa introduca o actiune in constatarea dreptului de propietate sau un alt tip de actiune pentru a deveni propietari pe acest teren. Mentionez ca in momentul de fatza nimeni nu ar putea sa foloseasca acest teren deoarece singura cale de acces este prin curtea celor in cauza, propietar este primaria localitatii respective si nu sunt alte persoane care sa fie interesate de acest teren. deocamdata.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:03, 11 Iunie 2008
Multumesc pentru sfaturi.

Voi demara actiunile si am sa postez periodic cum merg lucrurile pe forum, daca prezinta interes.
Ati intrebat ce actiune trebuie introdusa, va raspund concret fiindca am acum o speta similara , o actiune in constatare.
Nu e actiune in constatare, chiar daca uneori se exprima "va rog sa constatati", este numai o exprimare.
In drept, aceasta actiune este una in realizarea dreptului.

Romy, nu exista probleme, invoci unirea posesiilor cu cea a autorilor dv. Asa se vcheama, e un art. in Codul civil, pe la 1800 si ceva... unde scrie despre posesia ceruta pentru a prescrie...

Sper sa ai proprietarii vechi, altfel e dificil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapa ioanavasileteodora ioanavasileteodora Buna ziua! As vrea sa cunosc mai multe lucruri despre termenul de \"uzucapa\" si legile cere se aplica in acest caz. Mama mea foloseste si ingrijeste un teren ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune lilicrin lilicrin Situatia este cam incurcata primaria a amenintat vecini nostri care detin un teren in spatele casei ca le ia terenul daca nu isi fac actele pe el. Oamenii ... (vezi toată discuția)
Grãdinã fãrã acte plãtitã impozit de 42 de ani melinda67 melinda67 Bună ziua! Părinţii mei cu unchiul au cumpărat în 1967 o casă cu patru apartamente două curţi şi patru bucăţi de grădină în centrul oraşului. ... (vezi toată discuția)