avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mama singura mostenitoare a unui apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mama singura mostenitoare a unui apartament

buna seara am sa intru direct in subiect:
mama este mostenitoarea unui apartament in urma decesului tatalui meu si implicit sotul nu sa facut nimic de la moartea tatalui meu pana acum,tatal a decedat acum 1an si 5luni
mama vrea sa vanda dar de toate actele si tot ce trebuie sa intreprinda a vinde apartamentul sa ma ocup eu fiul ,ce trebuie sa facem referitor la o procura ceva sau... si cam care ar fi drumul ce trebuie urmat ...va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:46, 29 Martie 2011
Bun ,sa va spun toata istoria:
tatal meu a mai avut o proprietate fara mama si de aceea mama a renuntat la partea ei de mostenire ca sa ma pot ocupa eu acolo fiind unicul mostenitor,mostenire pe care nu am reusit sa o dobandesc asta fiind alta problema.
Acum noi vrem sa vindem apartamentul iar eu nu vreau sa mai fiu implicat in actele apartamentului deoarece imi este mai usor cu o procura de la mama sa ma ocup de actele apartamentului in numele ei ca si cand aceea renuntare la mostenire nar exista, asta este problema mea .Verifica cineva daca mama a renuntat la mostenirea dupa tata??(desi exista acel act la notariat)asta ar implica probabil alte taxe la notar din partea mea ca sa intru in posesia jumatatii.
nu puteti vinde fara cadastru si intabulare pe numele noilor proprietari dupa dezbaterea succesiunii dupa tata. apoi mama va poate face procura sa vindeti in numele ei.
declaratia de renuntare ramane, n-o puteti ocoli si chiar daca s-ar putea reveni asupra declaratiei, nu va ajuta. ca mama renunta sau nu, dvs tot sunteti mostenitorul tatalui(doar cotele difera daca mama renunta) si tot trebuie sa dezbateti succesiunea dupa acesta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! părinții meu au divorțat și nu au făcut partajul ... ALidia23 ALidia23 Bună ziua! Părinții meu au divorțat și nu au făcut partajul deoarece tatăl meu la un an după divorț a decedat. Bunurile ii rămân toate mamei s.au ... (vezi toată discuția)
Succesiune MirelaAnykha MirelaAnykha Va rog cu un sfat pentru urmatoarea situatie: Tatal meu a murit in noiembrie 2012, iar mostenitori sunt sotia (mama mea) si fiica (eu, majora). Proprietatile ... (vezi toată discuția)
Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit ... ghe_o ghe_o Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit care la rândul lui are și el un copil. Dacă la succesiune copilul defunctului cedează ... (vezi toată discuția)