avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plangere in impotriva sotului si ordin de restrictie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plangere in impotriva sotului si ordin de restrictie

Fiind in divort sotul ma ameninta cu moartea , face scandal in fata copilul in varsta de 4 ani.Cum pot obtine un ordin de restrictie impotriva lui. Scandalul il face in casa fara martori sunt eu ,el si fetita.Daca fac plangere la politie sunt luata in seama ,ei de obicei cer martori si asta ar insemna sa chem vecinii in casa si apoi sa faca scandal. Cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: smihaelasimona , utilizator 17:07, 30 Martie 2011
Unul din certificate este depus la dosar de divort,al doilea umeaza sa-l depun la primul termen .Problema se pune in felul urmator:bataie am luat de foarte multe ori de la sotul meu ,insa abia de anul trecut din iulie am avut curaj sa depun plangere impotriva lui insa ca o mare greseala a mea de fiecare data cand dosarul trebuia sa fie depus la parchet mi-am retras plangerea.Acum cand se apropie termenul la divort a inceput sa faca foarte urat.Martorii care ma pot veni la proces sunt din familia mea mai exact mama,sora, altcineva nu prea se baga deoarece este o persoana violenta,insa cei de la ancheta sociala au vorbit cu vecinii si au aflat ce fel de om este.Azi am vorbit si avocatul meu si el spune ca este foarte greu sa obtin un ordin de restrictie.
Strict juridic ordinul de restrictie nu exista in legislatia noastra.
Exista doar posibilitatea obtinerii unei ordonante presedintiale in evacuare, insa cu indeplinirea conditiile prevazute de art 581 c.proc.civ.
Era de asteptat ca sotul dvs. sa procedeze in aceasta maniera dat fiind faptul ca ati ales sa renuntati la plangerile formulate si implicit sa locuiti in continuare in acelasi imobil ( care nu ati precizat daca este bun comun, bunul propriu al unuia dintre dvs. sau al socrilor , al parintilor dvs.sau cu chirie) si din punctul meu de vedere va riscati atat sanatatea cat si implicit viata locuind in acelasi imobil...
Gasirea unor solutii pe un forum sunt limitate astfel ca tot cu actele in fata si consultandu-va avocatul veti ajunge la solutia optima in ceea ce va priveste.
Locuinta este bun comun si mi-as dori sa plec dar ce fac cu fetita nu mi-o da iar avocatul meu mi-a spus ca ar fi indicat sa nu parasesc locuinta.
Nimeni nu poate fi obligat sa locuiasca sub acelasi acoperis in conditiile in care violenta domneste la maniera expusa de dvs., mai cu seama ca din toata povestea copilul este cel expus din punct de vedere psihic.
Nu trebui sa asteptati sa va dea sotul copilul, pentru ca acest lucru nu se va intampla, va luati fetita si plecati, iar la divort probati imposibilitatea ramanerii in acelasi domiciliu datorita deselor violente si amenintari ale acestuia si este suficient.
De ce ati fost sfatuita asa, n-am sa comentez..insa sfatul meu in astfel de situatii acesta este.
Va multumesc mult pentru sfaturi iar copilul am incercat sa-l iau si sa plec dar a tras de copil ma batut in fata lui s-a speriat ingrozitor.

Alte discuții în legătură

Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Divort cu un politist violent ally_alex06 ally_alex06 Sunt intr-o situatie foarte delicata si va rog sa ma ajutati. Trebuie sa divortez de sotul meu care este extrem de violent. Avem o fetita de 1 an si 9 luni. ... (vezi toată discuția)
Divort boonik boonik sant an divort cu sotul meu care este violent si as dori ampreuna cu copilul meu major sa parasesc locuinta comuna.cum pot face asta?are altcineva un alt drept ... (vezi toată discuția)