avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plangere in impotriva sotului si ordin de restrictie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plangere in impotriva sotului si ordin de restrictie

Fiind in divort sotul ma ameninta cu moartea , face scandal in fata copilul in varsta de 4 ani.Cum pot obtine un ordin de restrictie impotriva lui. Scandalul il face in casa fara martori sunt eu ,el si fetita.Daca fac plangere la politie sunt luata in seama ,ei de obicei cer martori si asta ar insemna sa chem vecinii in casa si apoi sa faca scandal. Cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: smihaelasimona , utilizator 17:07, 30 Martie 2011
ordin de restrictie nu exista in legislatia noastra.in loc sa dati bani la avocat si prin instante, mai bine apelati la o firma e paza si protectie....
Am auzit si eu ,dar sunt destui in jur care mi-au umplut cu tot felul de supozitii.Am vorbit cu avocatul si a ramas sa anunt politia ca parasesc locuinta si sa depun plangere pentru amenintare.
Se pare ca nu pot parasi locuinta cu copilul ,pot sa plec dar singura , dar cum pot sa las copilul in casa cu un tata care nu are grija de el darmite de un copil de 4 ani.Dimineata am plecat din casa cu politia ,deoarece nu a vrut sa ma lase sa plec cu cateva haine de ale mele pe care le port dupa mine pentru ca daca le las in casa m-i le arunca si risc sa nu mai am ce imbraca.Ce pot sa fac in acest caz ,toata lumea spune sa astept procesul dar pana atunci copilul meu sufera ,este influentat in rau in ceea ce ma priveste pe mine ca mama.Am anuntat Autoritatea Tutelara iar cei de acolo au spus ca nu pot interveni ,sa anunt Protectia Copilului.Credeti ca cei de acolo m-ar putea ajuta cu ceva?
traiti in Romania sa cred ca stiti ca, daca vreti rezolvari urgente trebuie sa va descurcati singura...eu v-am spus cum au rezolvat alte pereoane in situatia dvs. nici o autoritate nu se baga, mai ales ca nu aveti vre-o hotarare executorie..
Problema dvs este foarte complicată. Sfatul meu este să deschideţi o acţiune în evacuare pentru soţ cât mai repede. În schimb, în ceea ce priveşte încredinţarea minorului, nu ar fi bine pentru dvs. să plecaţi fără copil. Până la terminarea procesului, luaţi-vă un apartament cu chirie, staţi la o rudă.

Alte discuții în legătură

Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Divort cu un politist violent ally_alex06 ally_alex06 Sunt intr-o situatie foarte delicata si va rog sa ma ajutati. Trebuie sa divortez de sotul meu care este extrem de violent. Avem o fetita de 1 an si 9 luni. ... (vezi toată discuția)
Divort boonik boonik sant an divort cu sotul meu care este violent si as dori ampreuna cu copilul meu major sa parasesc locuinta comuna.cum pot face asta?are altcineva un alt drept ... (vezi toată discuția)