avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Ce ne facem cu politia romana?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Ce ne facem cu politia romana?

Dragi concetateni forumisti,

Incep un subiect nou dedicat problemelor aparute in relatia cu politia romana, probleme a caror rezolvare eu nu o mai gasesc. Apelam la politie cu speranta ca lucrurile se vor rezolva insa de cele mai multe ori ele ramin la fel sau se agraveaza, fara ca dumnealor sa intervina cumva.
Va rog sa desfasuram un dialog pentru a gasi impreuna solutii de tratare in relatia cu aceasta institutie platita de noi pentru noi si care e departe de a ne apara interesele.

Voi incepe eu cu povestea mea si va multumesc anticipat pentru sfaturile sau comentariile dvs. pretioase.

Locuiesc intr-un complex rezidential nou si printre vecini m-am trezit cu interlopi si prostituate, unele cu condamnari. Acestia au incalcat frecvent drepturile mele si sunt extrem de agresivi, si-au impus legea lor proprie mizind probabil pe ceva.
La solicitarile mele de a se comporta civilizat m-am trezit injurat, agresat verbal si fizic, au pus cainii lor sa sara pe mine, acestia m-au muscat, samd.
Am facut plingeri, unele penale, am discutat cu politistul de proxmitate - nimic!
Plingerile penale zac in sertare de un an, cei reclamati sunt chemati in grup la audieri, nu fac nici o ancheta pe teren, tot timpul spun sa sunam la 112 care mai nou nu mai intervine decit cind li se pare lor urgenta. Spre exemplu, am fost atacat de cainii drelor lasati liber intentionat si 112 a refuzat interventia, de 3 ori.
Am scris mai departe, am fost in audiente la mai marii politiei capitalei, la control si raspunsurile sunt de forma, alaturi de subiect, nu raspund la obiect, nu sanctioneaza lipsa de reactie a politiei, mi-am pierdut timpul cu ei.
Sunt nevoit sa ma gindesc la o schimbare de domiciliu din cauza asta.
Principala mea problema e ca politia de proximitate nu face ce trebuie ca sa potoleasca golanii in faza incipienta a conflictului si acestia vazind ca nu patesc nimic, fac si mai rau si se ajunge la plingeri penale. Plingerile penale ajung la procuror si acesta in comparatie cu ce cazuri grave are, fara spitalizare si rani, da NUP. Si golanii vecini, unii sunt doar chiriasi, triumfa si continua.
Ce ne facem cu politia romana si cum pot fi ei obligati sa actioneze?
Nimic din ce am facut pina acum nu a functionat. Mentionez ca la fiecare caz avut am precizat temei legal, am furnizat probe dar tot degeaba. Mai nou, prostituatele de care politia se face ca nu stie #-o au facut ele plingeri impotriva mea, voi afla maine pe ce tema, desigur plingeri mincinoase.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 17:26, 14 Aprilie 2011
De ce aceasta temere ca niste persoane fizice nu pot face nimic? Au fost petitii online semnate de sute de persoane si am reusit ce ne propusesem cu autoritatile.
Porniti din start cu ideea ca suntem inferiori sistemului si nu e asa, sistemul e inferior si poate fi dovedita treaba asta.
Dar tot nu ati precizat ce doriti de la avocatnet si daca ati vorbit cu cineva de la ei.
Eu sunt pentru actiune, de aceea va intreb, sa stim, facem ceva sau nu si vorbim pe forum doar. Si asta poate ajuta dar nu rezolva nimic.
Fara interes in reala analiza si implicarea concreta a factorilor responsabili,totul se tergiverseaza
Nu exista ideea de inferioritate ,ci tragica realitate ca multe dintre aspectele sesizate sunt insuficient analizate ,sau de loc ,de catre factorii responsabili,atitudine care are ca si consecinta ,perpetuarea incalcarii drepturilor si intereselor cetatenesti
Discutia stricta pe forum nu are darul sa scoata din amorteala autoritatile,de multe ori dovedite fara interes in solutionarea problemelor cu care ne confruntam zilnic
va cred, asa e
eu am avut o idee, altele mai sunt?
Titlul topicului este “Ce ne facem cu politia romana?”
Se discuta, mai apoi, despre… nedreptati – pe care nu le neaga nimeni dar ar trebui dovedite “cu varf si indesat”, as zice.
Mai-mai apoi se discuta despre o petitie… Se vor solicita semnaturi pentru… ce? Sa fie desfiintata institutia politiei romane si sa fie infiintata “institutia” talionului”? Sa intram sub jurisdictia… cui?
Ce sens are ca fiecare sa isi scrie “cazul personal”? Ce se va rezolva? Ce pot face toti aceia care, eventual, vor fi sesizati despre aceste… nedreptati? Vor face… statistici… Statistici sunt, oricum, destule...

Pentru a schimba… “obiceiurile” care nu ne plac e nevoie de bani – printre altele; de multi bani – pentru a construi “un caz”. E nevoie de… oameni hotarati, dispusi sa renunte la confortul personal pentru ceea ce-si propun (pentru un ideal, cu alte cuvinte). Nu e nevoie de oameni care doar se lauda – in scris sau oral - pe sine ca sunt, fac, pot… Nu in ultimul rand: e nevoie de solidaritate, de oameni sinceri cu ei – in primul rand – si care pot fi obiectivi cel putin 90% pentru ca una este sa stim ce se intampla – prin observatii si / sau “patanii” personale si alta este sa dovedim.

De ce am scris “oameni sinceri cu sine”? Pentru ca foarte multi, desi vinovati intr-o mai mica sau mai mare masura, doresc sa “fenteze” sistemul. A se vedea “cererile de ajutor” in chestiuni precum alcoolemia – cei in cauza recunosc ca au baut inainte de a conduce un autovehicul dar cauta sa scape cat mai usor; e dreptul lor, dar aceasta inseamna nesinceritate si un astfel de om e dispus sa “unga rotitele” daca i se iveste ocazia. Sa nu-i excludem pe cei care au ucis un om pe trecerea de pietoni si cauta sa scape de pedeapsa… Sunt doar doua exemple…

Altfel spus: cel care vrea sa schimbe lumea trebuie sa se schimbe mai intai pe el. :)
Nu inteleg obiectivul mesajului dvs. si nici care e eficienta lui. Pentru ce e nevoie de multi bani pentru schimbare nu explicati.
Lasati-ne pe noi asa cum, anemic, incercam sa facem ceva, mai bine decit sa stam pe margine si sa vorbim despre metempsihoze si psihologie de boschet.
Nick, ai vorbit cu avocatnet? As vorbi eu insa nu am inteles exact ce doresti de la patroni.

Alte discuții în legătură

Ong apararea drepturilor omului Dana Marin Dana Marin De 3 ani locuiesc intr-un complex de blocuri noi. Din nefericire am vecini interlopi cu care, din cauza lipsei de bun simt si civilizatie de care dau dovada, a ... (vezi toată discuția)
Prostituate agresive Dana Marin Dana Marin 2 prostituate agresive care locuiesc in bloc cu mine m-au injurat in luna ianuarie 2010. Am facut o plingere penala impotriva lor si de atunci nimic nu s-a mai ... (vezi toată discuția)
Politia apara infractorii Costica33 Costica33 Am cumparat un apartament intr-un complex de blocuri noi. Aici locuiesc multi oameni seriosi, corporatisti si locuiesc si interlopi: prostituate, recuperatori, ... (vezi toată discuția)