avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren extravilan cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren extravilan cu chitanta de mana

Un teren extravilan a fost vandut in anul 2006 cu chitanta de mana de unicul mostenitor in prezenta a 2 martori catre primarul localitatii cu o suma foarte foarte mica.Nu s-a invocat nici un certificat de mostenitor chiar daca la momentul acela exista,nu s-a dat un exemplar si vanzatorului a chitantei , s-a inmanat titlul de proprietate pe numele defunctei in original catre cumparator si atat . Conform art 2 (1) legea nr 247 /2005" terenurile cu sau fara constructie ...pot fi instrainate intre vii prin acte juridice in forma autentica sub sanctiunea nulitatii absolute "intrebarea mea este ce trebuie sa fac unde trebuie sa ma adresez ,sa- i dau banii inapoi nu vrea .ce pasi sa urmez nu stiu ,avand in vedere ca nu pot obtine nici un act cu privire la terenul respectiv pt ca el este primar in functie si ma expediaza mereu.nu am decat certificatul de mostenitor pe acel teren atat.
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 22:00, 4 Mai 2011
pentru ca sa l declar pierdut trebuie sa am vreo copie a TP ?sau scriu ca am pierdut titlu de proprietate pe numele x ,eu in calitate de mostenitor al declar pierdut?si atat?
Am si eu o intrebare, terenul pe care l-ati vandut pe numele cui este inregistrat la primarie la directia de taxe si imopzite? Cine plateste impozitul pe teren din 2006?
tocmai asta este problema ,cand platim impozitele nu se primeste nici o factura in care sa se scrie pt ce se plateste impozitul .cand platim ne cauta in calculator ,ne calculeaza pe loc cat trebuie sa platim si ne elib chitanta atat
Asta nu am mai auzit-o, pentru orice contibuabil exista rol fiscal, si dv. aveti un rol in baza caruia platiti taxele si impozitele pe casa, teren intravilan sau extravilan, etc. banuiesc ca si inainte de a vinde plateati imopzit pe acest teren. Din punctul meu de vedere, cred ca primarul deja are acte pe acest teren prin alte metode (.....), lucrez pentru societati imobiliare si am vazut multe cazuri asemanatoare. In ceea ce priveste anularea vanzari, poate fi mult discutata...:closedtopic:
gherghina a scris:

Din punctul meu de vedere, cred ca primarul deja are acte pe acest teren prin alte metode (.....), lucrez pentru societati imobiliare si am vazut multe cazuri asemanatoare. In ceea ce priveste anularea vanzari, poate fi mult discutata...:closedtopic:
Care vanzare? Aceea pe o chitanta de mana e nula de drept, dreptul de proprietate nu a fost nicicand instrainat. Poate valora cel mult antecontract doar daca are mentionate datele de identificare ale terenului. Domnul primar sa invete ca Romania are legi facute pt. toti.

Alte discuții în legătură

Proprietate utagabitibi utagabitibi am luat un teren cu chitanta de mana iar cel de la care am cumparat nu au succesiune. terenul este trecut la rol la mama lor decedata inainte de 90. De unde ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract. vechiul cod civil Valeriu B. Valeriu B. Buna ziua! Am incercat pe cat posibil sa rezum cazul meu la o speta. Prin cererea inregistrata pe rolul instantei la 20.02.2012, reclamantul X a chemat in ... (vezi toată discuția)
Cumparat teren cu chitanta de mana mihail80 mihail80 am cumparat un teren si am facut o chitanta de miina vinzatoru a fost la primarie si sa scos de la rol si ma trecut pe mine.dupa o luna a zis ca vrea terenul ... (vezi toată discuția)