avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adulter
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adulter

O intrebare simpla dar la care nu am raspuns. Am incercat sa ma informez singur insa nu am gasit un raspuns clar.
In situatia in care, in urma unui proces de divort solutionat ca definitiv si irevocabil, daca s-a constat adulterul persoanei reclamante si pe care a recunoscut-o pentru a demonstra ca relatia dintre soti este grav si iremediabil afectata/vatamata paratul poate cere daune morale in acest sens? Cand si in ce conditii se poate apela la "cerere reconventionala"? Dauna morala poate fi invocat in aceasta cerere?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:53, 12 Iunie 2008
:offtopic: Ok, Veronica, ma duc sa ma culc! Am recitit mesajul Doinitei si... :"> scuze!
Acum chiar ca trebuie sa introduc cererea aia ca-s desteapta, chiar daca nu am cu ce sa o probez! :rofl:

Aoleu, nu stiu cum sa mai spun ca aveam scuze de n-am inteles!... :(
avTodincaVeronica a scris:

In primul rand, infractiunea de adulter a fost dezincriminata.

Poate cere daune morale, insa nu le va primi. este greu de dovedit "suferinta"...
Cererea reconventionala este cererea prin care paratul, la randul lui, are pretentii de la reclamant.
Daca divortul s-a solutionat definitiv si irevocabil, actiunea facuta de reclamant nu poate fi "cerere reconventionala".

Eu cred ca va consumati energia in mod inutil.
Infractiunea de adulter este abrogata si chiar daca nu era abrogata partea adversa nu avea probleme penale.

Daca insistati in formularea unei cereri in vederea obtinerii de daune morale o puteti face in termenul de prescriptie de 3 ani .
O puteti face pe cale separata.Adica deschideti un nou proces si timbrati la valoare.Taxa judiciara va fi mare daca pretentiile dvs sunt mari.Daca pierdeti procesul pierdeti si banii platiti statului ( care nu se restituie).

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunerea intampinarii INFORMAT INFORMAT Este pe rol un proces de divort in care reclamanta a expus principalele motive pentru care s-a separat si cere desfacerea casatoriei din vina ambelor parti ... (vezi toată discuția)
Sunt in divort - infidelitate,martori guzi guzi Sunt casatorit de 22 de ani ,in prezent sunt in divort o acuz de infidelitate am 2 martori oficiali,dar am dat la pace cu unul din amanti si vreau sa-l pun ca ... (vezi toată discuția)
Divort hotarare definitiva ? aura dana aura dana Sotia a castigat procesul de divort cu daune morale, la judecatorie din culpa exclusiva a sotului, dovedit cu martori. Sotul a facut recurs, iar la tribunal ... (vezi toată discuția)