Buna ziua,
Va scriu in legatura cu un act aditional pe care l-am semnat anul trecut prin decembrie cum ca o sa particip la un curs de formare pe un nou soft.
In actul respectiv sunt trecuti 4100 euro clauza pe o perioada de 5 ani.
Formarea a durat numai 10 zile lucratoare si s-a desfasurat in cadrul firmei unde lucrez cu formatori externi.
La finele actului se mentioneaza ca actul se va incheia in 3 exemplare, insa eu am semnat numai 2, si nici pana in prezent nu am primit un exemplar.
Mai jos partea din actul aditional care prevede in opinia firmei conditiile actului.
În conformitate cu prevederile art. 195 din Codul Muncii salariatul care a beneficiat de un curs sau stagiu de formare profesionala nu poate avea iniţiativa încetării contractului individual de muncă (demisie) pe o perioadă de cel puţin cinci ani de la data absolvirii cursurilor.
Nerespectarea de către salariat a acestei dispoziţii determină obligarea acestuia la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregătirea sa profesională. Această obligaţie revine salariatului ţi în situaţia în care este concediat în cei cinci ani din motive disciplinare sau al căror contract individual de muncă încetează ca urmare a arestării preventive pentru o perioadă mai mare de 60 de zile, a condamnării printr-o hotărâre judecătorească definitivă pentru o infracţiune în legătură cu munca lor sau în cazul în care instanţa penală pronunţă interdicţia de a exercita, temporar sau definitiv, profesia.
Prezentul act adiţional se aplica cu data de ………………
Încheiat in 3 ( trei) exemplare, cate unul pentru angajator si salariat, iar unul se comunica la I.T.M. Argeş.
In caz ca imi dau demisia de la acesta firma, ce probleme pot aparea din partea angajatorului?
Cel mai bine ar fi daca veti discuta cu patronul sa va accepte demisia fara plata cursului tocmai pe argumentul ca actul aditional semnat nu respecta conditiile cursului efectuat cu privire la durata si ca urmare si cu privire la costurile lui.
Nu va poate retine carnetul de munca, pentru plata cursului sa va actioneze in instanta, este bine sa il informati ca va cunosteti drepturile si ca veti actiona in instanta daca nu respecta legea.
Act aditional
florinalung
Buna ziua,
Numele meu este Anca. Am cateva intrebari legate de actua aditional intocmit cu ocazia realizarii unei formari profesionale.
Lucrez la o ... (vezi toată discuția)