avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sentinta penala definitiva la instanta de fond fara ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sentinta penala definitiva la instanta de fond fara drept de recurs

Este legal..ca posibil vad ca este!!!..ca o instanta de fond(respectiv judecatorie) sa pronunte o sentinta penala definitiva, fara dreptul unei cai de atac, impotriva unei plangeri a rezolutiilor/ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata?

Ce e de facut?
Cer revizuire sau merg direct la CEDO dupa care cer revizuirea?
Ce sanse am in revizuire??!!! Sunt aproape 3 luni de la pronuntarea acestei sentinte pe care nici macar nu mi-au comunicat-o ci am ridicat-o personal!

Oricum, in cateva zile intentez proces ptr discriminare.
Astept sfaturi competente
Astept oferte< pro bono> ale unor avocati buni.Promit sa-i fac celebrii cu cazurile mele...X-(
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 16:10, 6 Aprilie 2011
Astfel cum v-a aratat si distinsa d-na avocat hotararea este definitiva,datorita modificarilor aduse prin Legea nr.202/2010(art.XVIII/39),care a intrat in vigoare la 26.10.2010.
Hotararea anterioara despre care faceti vorbire nu intra sub incidenta noii legi,despre care am aratat mai sus.
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Buna ziua!
In ziua in care am ridicat sentinta definitiva, anterior intrarii in posesia ei, am depus recurs.Asta se intampla ieri, 30 martie.
Astazi am fost la judecatorie sa imi legalizeze sentinta.
Mi-au comunicat ca tot ieri au trimis recursul(nemotivat) la tribunal
Ce sanse am dat fiind ca sentinta este definitiva si nu irevocabila.

Am inteles ca nu mai am nicio cale de atac, dar este posibil ca intr-o speta penala in care se da rezolutie de NUP, mentinuta de prim procuror,sa nu ai dreptul la o cale de atac impotriva unei sentinte data pe fond??!!!

Sa inteleg ca judecatorii din primia instanta sunt dumnezei??!!!
Mai ales cand cel care a pronuntat sentinta a fost recuzat si are si o plangere penala din partea petentului???!!!
Poate ma lamuriti dvs!!!!
OK!
Se pare ca pe forumul asta toata lumea se pricepe dar nimeni nu este constant in a explica pana la capat.
Iar avocatii...daca vor sa-si racoleze clienti de pe acest site ar fi bine sa demonstreze ca ii merita....
Cum m-ar putea convinge pe mine un avocat sa-l consult contra unui tarif sau sa-l angajez daca vine si scrie aici ceea ce stiu si eu..ptr ca am si in forma tiparita si in forma electronica noul cod de procedura penala?
Deci: NU MAI RASPUNDETI CA -ATI LAMURIT!
Nu exista irevocabil in penal. Daca hotararea este definitiva, nu mai aveti cai de atac ordinare.

Nu puteti merge in revizuire contra hotararii date pentru plangerea contra actelor procurorului cf art 278^1 CPP, a existat Recursul in Interesul Legii 17/2007 la ICCJ precum ca revizuirea nu este admisibila in aceste cazuri.
Stimate domn,
Cu tot respectul,dvs asteptati sa vi se raspunda in concordanta cu prevederile legale sau asteptati sa vi se dea dreptate ?
Legea aceasta este,fie ca ne place sau nu ne place,ea sub aceasta forma se aplica.Mai mult,colegul de forum "eumarian" v-a mai dat un raspuns,care chiar daca nu va convine,este perfect acoperit de prevederile legale,ca si raspunsurile dinaintea acestuia.
Pe de alta parte,dvs.cum vi s-ar parea daca in meseria pe care o exercitati,vor veni niste persoane ,care nu au nimic comun cu acea meserie sa va critice,aratand ca expertiza dvs profesionala este eronata pentru ca ei cred altfel ?
Imi pare rau...

Alte discuții în legătură

Mai exista recurs? liviuu liviuu Mai exista recurs de 10 zile impotriva unei sentinte judecatoresti de NUP? Am auzit diferite pareri printre care si una conform careia dupa legea 202 din 2010 ... (vezi toată discuția)
Recurs plangere impotriva rezolutiei - admisibilitate colonelu81 colonelu81 Plingere penala . Procuror da NUP , procuror ierarhic superior confirma solutia , se face plangere impotriva solutiei la instanta . Instanta respinge plangerea ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti daca plangerea impotriva rezolutiei prim-procurorului care este respinsa la judecatorie mai are vreo cale de atac? (A fost o ... (vezi toată discuția)