avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sentinta penala definitiva la instanta de fond fara ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sentinta penala definitiva la instanta de fond fara drept de recurs

Este legal..ca posibil vad ca este!!!..ca o instanta de fond(respectiv judecatorie) sa pronunte o sentinta penala definitiva, fara dreptul unei cai de atac, impotriva unei plangeri a rezolutiilor/ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata?

Ce e de facut?
Cer revizuire sau merg direct la CEDO dupa care cer revizuirea?
Ce sanse am in revizuire??!!! Sunt aproape 3 luni de la pronuntarea acestei sentinte pe care nici macar nu mi-au comunicat-o ci am ridicat-o personal!

Oricum, in cateva zile intentez proces ptr discriminare.
Astept sfaturi competente
Astept oferte< pro bono> ale unor avocati buni.Promit sa-i fac celebrii cu cazurile mele...X-(
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 16:10, 6 Aprilie 2011
barbus a scris:

OK!
Se pare ca pe forumul asta toata lumea se pricepe dar nimeni nu este constant in a explica pana la capat.
Iar avocatii...daca vor sa-si racoleze clienti de pe acest site ar fi bine sa demonstreze ca ii merita....
Cum m-ar putea convinge pe mine un avocat sa-l consult contra unui tarif sau sa-l angajez daca vine si scrie aici ceea ce stiu si eu..ptr ca am si in forma tiparita si in forma electronica noul cod de procedura penala?
Deci: NU MAI RASPUNDETI CA -ATI LAMURIT!

Domnule draga,
Nu cred ca vreunul dintre noi vrea sa racoleze clienti.
Noi ne exprimam o parere la intrebarile de pe acest forum.
Apropo, ca sa vedeti ca sunt dezinteresat, deocamdata aveti degeaba noul cod de procedura penala, pentru ca inca nu se aplica.
Si noi care incercam sa va lamurim ca Legea 202/2010 nu e noul cod de procedura penala.....
Nu aveti decat sansa plangerii CEDO. Contestatia in anulare si revizuirea in materia 278 ind1. sunt inadmisibile.
daca actiunea in instanta (in temeiul art.278 ind.1) a fost inregistrata inainte de intrarea in vigoare a 202/2010, iar solutia a fost data dupa intrarea in vigoare, recursul este considerat inadmisibil?
sphinx a scris:

daca actiunea in instanta (in temeiul art.278 ind.1) a fost inregistrata inainte de intrarea in vigoare a 202/2010, iar solutia a fost data dupa intrarea in vigoare, recursul este considerat inadmisibil?

Da, deoarece normele penale sunt de stricta interpretare si imediata aplicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai exista recurs? liviuu liviuu Mai exista recurs de 10 zile impotriva unei sentinte judecatoresti de NUP? Am auzit diferite pareri printre care si una conform careia dupa legea 202 din 2010 ... (vezi toată discuția)
Recurs plangere impotriva rezolutiei - admisibilitate colonelu81 colonelu81 Plingere penala . Procuror da NUP , procuror ierarhic superior confirma solutia , se face plangere impotriva solutiei la instanta . Instanta respinge plangerea ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti daca plangerea impotriva rezolutiei prim-procurorului care este respinsa la judecatorie mai are vreo cale de atac? (A fost o ... (vezi toată discuția)