avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatia la primarie.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatia la primarie.

In urma reclamatie pe care am depus-o la primaria de sector,am primit raspuns ca toate aspectele semnalate de mine sunt adevarate si ca, Comitetul Executiv a fost indrumat pentru a remedia situatia(Ex.nu se stie unde este acordul de asociere,nu se cunoaste cine este proprietar,nu exista regulament pentru impartirea pierderilor de apa,penalitati,lipsa registre,lista de intretinere nu corespunde formatului impus de lege,lucrari fara documente) .Presedintele,comitetul,cenzorul si administratorul au convins persoanele prezente la sedinta Adunarii Generale ca nu exista nici un fel de problema,au bagatelizat rezultatul controlului si au mers mai departe cu aceleasi nereguli.Una dintre probleme era acordul de asociere,nu se cunosc proprietarii,asociati sau nu, imputerniciti ai proprietarilor si s-au trecut prezente persoane care erau in trecere prin scara blocului, doar ca sa aiba cvorum.
La reconvocarea Adunarii Generale s-a procedat la fel,nu s-a prezentat lista cu semnaturile proprietarilor ca au luat la cunostiinta de sedinta reconvocata.
Am solicitat inspectorului de la primarie sa mearga in continuare cu verificarea inceputa,sa solicite procesele verbale ale celor doua sedinte.Raspunsul a fost ca trebuie sa dau asociatia in judecata pentru a remedia aceasta situatie.
Intrebarea mea este:De ce trebuie sa ajung in instanta ,cand legea le permite celor de la primarie sa amendeze presedintele asociatiei pentru neandeplinirea sarcinilor si sa-l indrume din nou pentru a organiza o noua sedinta a Adunarii Generale conform legii?
La ce imi folosesc constatarile unor abateri, daca nu se verifica si cum s-au rezolvat pentru a incheia sesizarea mea si pentru a ma folosi in instanta de aceste documente?
Se spune mereu ca daca avem probleme pe care nu le putem rezolva in cadrul asociatiei sa ne prezentam la serviciul relatii cu asociatiile de proprietari si control financiar.Controlul este superficial si nu stiu cum sa scape mai repede de tine,din cauza aceasta e si normal sa ti se rada in fata de catre persoanele in culpa,ca nu vor pati nimic.
Cel mai recent răspuns: rmf , utilizator 18:59, 30 Martie 2015
Odata cu apartamentele ANL problemele platii mai multor furnizori s-a solutionat prin infiintarea unui compartiment(birou) la o regie distribuitoare de stat. Acest compartiment tine evidenta, afiseaza liste de plata,incaseaza bani prin caseriile proprii, platesc furnizori si tin evidenta diferitelor fonduri la fel ca o asociatie .La nivelul primariilor s-a infiintat si un compartiment de control al acestei activitati(statul controleaza activitatea unei unitati de stat).

Ei si daca tot s-a creat acesta suprastructura nu dadea bine sa se spuna ca desfasoara ceva activitate si pentru asociatiile de proprietari?.:O

Compartimentul se numeste de indrumare si control iar lumea a gasit un paratrasnet pentru nemultumiri. Acum fiecare intelege ce vrea despre ce atributii ar putea avea compartimentul cu functionari...:coffee:
tanis a scris:

In urma reclamatie pe care am depus-o la primaria de sector,am primit raspuns ca toate aspectele semnalate de mine sunt adevarate si ca, Comitetul Executiv a fost indrumat pentru a remedia situatia.

Inseamna ca cei de la primarie si-au facut treaba, au verificat, au indrumat conducerea asociatie in sensul remedierii neregulilor.
Dar solutia este la dumneavoastra in asociatie si consta in discutarea acestor aspecte in adunarea generala si remedierea lor. Alegerea unui alt presedinte, a unor membri in comitet, a unei comisii de cenzori este la indemana proprietarilor si nu intra in atributiunile primariei sau ale justitiei.
Autopropuneti-va intr-o functie si solicitati votul membrilor asociatiei. Luati langa dumneavoastra si alti oameniu care vor sa faca treaba si in felul acesta dirijati energia in directia rezolvarii problemelor asociatie, fara sa va irositi timpul, banii, munca si nervii cu primaria sau instanta.
Din nemultumirile expuse de dumneavoastra, se pare ca aceste se refera in primul rand la organizare si nu la administrarea si gospodarirea asociatiei.
Daca ar fi acel "acord de asociere", daca presedintele ar cunoaste mai bine "cine sunt proprietarii", credeti ca v-ar ajuta pe dumneavoastra membrii asociatiei cu ceva!?
Poate ca nu se pricep sa adopte un regulament de impartire a pierderilor sau de penalizari, dar nici nu este obligatoriu, in lege fiind folosita expresia "asociatia poate sa.." , nu ca "este obligata sa".

Dar, daca va pricepeti si aveti timp, este pacat sa stati in afara. Oferiti-va sa rezolvati problemele ca doar sunt ale asociatie dumneavoastra si-avet drepturi si obligatii.
virgilc a scris:

Acest articol este neconstituţional.
Adunarea generală este în măsură să analizeze neîndeplinirea atribuţiilor şi să dispună sancţionarea.
Nu se accepta pareri personale sau de grup care nu corespund prevederilor legale.

1-Asupra neconstitutionalitatii unei dispozitii ,competenta in decizie apartine exclusiv autoritatii Curtea Constitutionala
2-La cate asociatii de proprietari ati constatat ca in cadrul adunarii generale au fost recunoscute existenta de nereguli sau prejudicii materiale ?
3-Dreptul la libera exprimare si la opinie este garantat prin Legea Fundamentala
4-Serviciul specializat din cadrul primariei in temeiul art 55 din L nr 230/2007 "exercita controlul asupra activitatii financiar-contabile din cadrul asociatiilor de proprietari,din oficiu ,ori la solicitarea unuia sau mai multor membrii ai asociatiei de proprietari"
eu m-am implicat poate prea mult, nimic nu se misca, m-am scarbit de toate si am iesit din comitet. practic nu ai ce face daca presedintele, administratorul si cenzorul sunt prieteni vechi. teoretic poate. practic, spun inca odata, nu ai ce le face.
acuzați numai cu probe,așa este corect

Alte discuții în legătură

Buget de venituri si cheltuieli mirceatintisan mirceatintisan Buna ziua! Ce lege, eventual articol reglementeaza obligatia de a avea \"buget de venituri si cheltuieli\" intr-o asociatie de proprietari? Ce sanctiuni poate ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator bloc dandolar dandolar buna ziua, va rog sa imi spuneti si mie cum poate fi schimbat un administrator de asociatie de proprietari? cum trebuie procedat? va multumesc (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie- obligatoriu? cristinaconst cristinaconst Daca Asociatia nu \"foloseste\" un cenzor, este ilegal? Daca da, singura \" pedeapsa\" ( contraventie) se da conform Legii 230, de catre organele primariei ... (vezi toată discuția)