avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatia la primarie.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatia la primarie.

In urma reclamatie pe care am depus-o la primaria de sector,am primit raspuns ca toate aspectele semnalate de mine sunt adevarate si ca, Comitetul Executiv a fost indrumat pentru a remedia situatia(Ex.nu se stie unde este acordul de asociere,nu se cunoaste cine este proprietar,nu exista regulament pentru impartirea pierderilor de apa,penalitati,lipsa registre,lista de intretinere nu corespunde formatului impus de lege,lucrari fara documente) .Presedintele,comitetul,cenzorul si administratorul au convins persoanele prezente la sedinta Adunarii Generale ca nu exista nici un fel de problema,au bagatelizat rezultatul controlului si au mers mai departe cu aceleasi nereguli.Una dintre probleme era acordul de asociere,nu se cunosc proprietarii,asociati sau nu, imputerniciti ai proprietarilor si s-au trecut prezente persoane care erau in trecere prin scara blocului, doar ca sa aiba cvorum.
La reconvocarea Adunarii Generale s-a procedat la fel,nu s-a prezentat lista cu semnaturile proprietarilor ca au luat la cunostiinta de sedinta reconvocata.
Am solicitat inspectorului de la primarie sa mearga in continuare cu verificarea inceputa,sa solicite procesele verbale ale celor doua sedinte.Raspunsul a fost ca trebuie sa dau asociatia in judecata pentru a remedia aceasta situatie.
Intrebarea mea este:De ce trebuie sa ajung in instanta ,cand legea le permite celor de la primarie sa amendeze presedintele asociatiei pentru neandeplinirea sarcinilor si sa-l indrume din nou pentru a organiza o noua sedinta a Adunarii Generale conform legii?
La ce imi folosesc constatarile unor abateri, daca nu se verifica si cum s-au rezolvat pentru a incheia sesizarea mea si pentru a ma folosi in instanta de aceste documente?
Se spune mereu ca daca avem probleme pe care nu le putem rezolva in cadrul asociatiei sa ne prezentam la serviciul relatii cu asociatiile de proprietari si control financiar.Controlul este superficial si nu stiu cum sa scape mai repede de tine,din cauza aceasta e si normal sa ti se rada in fata de catre persoanele in culpa,ca nu vor pati nimic.
Cel mai recent răspuns: rmf , utilizator 18:59, 30 Martie 2015
Departamentele din cadrul primariilor nu-si fac intotdeauna datoriile. Eu am patit la fel. Am refacut copertina doare pe partea mea, adica 75 mp acum 10 ani, iar acum ca am infiltratii am apelat la asociatie. Dupa mai multe adrese catre asociatie, am apelat si la primarie. De la asociatie s-a prezentat cineva spunand ca am refacut copertina pe tot blocul fara a prezenata contractul. Dupa ce am fost in audienta la primar, doamna care s-a ocupat de reclamatia mea a recunoscut ca nu a vazut contractul dar ca asa a fost instiintata de conducerea asociatiei.
liamic43 a scris:

STATUTUL
ASOCIATIEI DE PROPRIETARI
(este Anexa 2 din L.230/2007)
ARTICOLUL 34
(1) Consiliile locale ale municipiilor, oraselor, comunelor si, respectiv, ale sectoarelor municipiului Bucuresti, cu sprijinul aparatului propriu al consiliilor judetene, respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, vor organiza exercitarea controlului financiarcontabil si gestionar asupra activitatii asociatiei de proprietari, la solicitarea unuia sau mai multor membri ai asociatiei de proprietari, in conditiile legii.
ARTICOLUL 35
(2) Solutionarea litigiilor dintre asociatia de proprietari si terte persoane fizice sau juridice române este de competenta instantelor judecatoresti române
Concluzii:primaria poate exercita controlul fiscal dar nu are voie, fiind proprietate privata(blocul respectiv)sa o incalce.Din aceasta cauza in statul, care face parte din Legea asociatilor de proprietari, se arata ca trebuie sa actionati in instanta asociatia.

Nu mai induceți în eroare proprietarii. Citiți Legea 230/2007 și H.G. 1588/2007 și apoi spuneți că Primăria nu are atribuții de a controla A.P. !
Pentru ce s-au mai dat următoarele articole de lege în care Primăria trebuie să facă un minim control contabil și legislativ la Asociațiile reclamate de minim un proprietar: Legea 230/2007 obligă Primăria (art. 52, 53, 55 și 56 [ link extern ]
La fel, art. 59 din H.G. nr. 1588/2007 clarifică asta: [ link extern ]
În plus, Primarul e obligat să răspundă documentat, conform legilor, la Petițiile și reclamațiile proprietarilor păgubiți, care aduc și dovezi că s-au produs ilegalități: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buget de venituri si cheltuieli mirceatintisan mirceatintisan Buna ziua! Ce lege, eventual articol reglementeaza obligatia de a avea \"buget de venituri si cheltuieli\" intr-o asociatie de proprietari? Ce sanctiuni poate ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator bloc dandolar dandolar buna ziua, va rog sa imi spuneti si mie cum poate fi schimbat un administrator de asociatie de proprietari? cum trebuie procedat? va multumesc (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie- obligatoriu? cristinaconst cristinaconst Daca Asociatia nu \"foloseste\" un cenzor, este ilegal? Daca da, singura \" pedeapsa\" ( contraventie) se da conform Legii 230, de catre organele primariei ... (vezi toată discuția)