avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatia la primarie.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatia la primarie.

In urma reclamatie pe care am depus-o la primaria de sector,am primit raspuns ca toate aspectele semnalate de mine sunt adevarate si ca, Comitetul Executiv a fost indrumat pentru a remedia situatia(Ex.nu se stie unde este acordul de asociere,nu se cunoaste cine este proprietar,nu exista regulament pentru impartirea pierderilor de apa,penalitati,lipsa registre,lista de intretinere nu corespunde formatului impus de lege,lucrari fara documente) .Presedintele,comitetul,cenzorul si administratorul au convins persoanele prezente la sedinta Adunarii Generale ca nu exista nici un fel de problema,au bagatelizat rezultatul controlului si au mers mai departe cu aceleasi nereguli.Una dintre probleme era acordul de asociere,nu se cunosc proprietarii,asociati sau nu, imputerniciti ai proprietarilor si s-au trecut prezente persoane care erau in trecere prin scara blocului, doar ca sa aiba cvorum.
La reconvocarea Adunarii Generale s-a procedat la fel,nu s-a prezentat lista cu semnaturile proprietarilor ca au luat la cunostiinta de sedinta reconvocata.
Am solicitat inspectorului de la primarie sa mearga in continuare cu verificarea inceputa,sa solicite procesele verbale ale celor doua sedinte.Raspunsul a fost ca trebuie sa dau asociatia in judecata pentru a remedia aceasta situatie.
Intrebarea mea este:De ce trebuie sa ajung in instanta ,cand legea le permite celor de la primarie sa amendeze presedintele asociatiei pentru neandeplinirea sarcinilor si sa-l indrume din nou pentru a organiza o noua sedinta a Adunarii Generale conform legii?
La ce imi folosesc constatarile unor abateri, daca nu se verifica si cum s-au rezolvat pentru a incheia sesizarea mea si pentru a ma folosi in instanta de aceste documente?
Se spune mereu ca daca avem probleme pe care nu le putem rezolva in cadrul asociatiei sa ne prezentam la serviciul relatii cu asociatiile de proprietari si control financiar.Controlul este superficial si nu stiu cum sa scape mai repede de tine,din cauza aceasta e si normal sa ti se rada in fata de catre persoanele in culpa,ca nu vor pati nimic.
Cel mai recent răspuns: rmf , utilizator 18:59, 30 Martie 2015
probe? trebuie sa fii imbecil sa lasi urme, probe. am participat la discutii referitoare la comisioane de 10-15% la suma de 15.000euro. dar doar am fost de fata si am ramas stupefiat. prb sunt mai prost de felul meu si o sa raman sarac. dar daca cineva ma plateste, nu pot si nu am nevoie sa-l fur. deci, probe...pot sa jur pe biblie, dar probe...
goe_07 a scris:

Vedeti dvs serviciul din primarie se denumeste sprijinire si indrumare, fara a preciza concret pe cine adica sproijina si indruma...pe cel care denunta o stare anormala de fapt - de regula proprietarul contribuabil sau pe reprezentantii asociatiei de proprietari ...Daca staruiti la nivelul compartimentului din primarie ,acesta ,va desfasura activitati in limita de competenta si va dispune sanctiuni impotriva acelora care se fac vinovati de incalcarea normelor

in legea 230/2007, la articolul 56, exista si paragraful

(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) faptele prevazute la lit. a), b) si c) se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 3.000 lei;
b) fapta prevazuta la lit. d), cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei;
c) faptele prevazute la lit. e) si f), cu amenda de la 2.500 lei la 5.000 lei.
(3) Sanctiunile pentru contraventiile prevazute la alin. (1) lit. a)-e) se aplica persoanelor fizice constatate vinovate, iar cea prevazuta la alin. (1) lit. f) functionarilor publici sau personalului angajat al autoritatilor publice, inclusiv personalului regiilor ori societatilor furnizoare de servicii de utilitati publice.
(4) Constatarea contraventiilor prevazute de prezenta lege, facuta la sesizarea oricarei persoane interesate, precum si aplicarea sanctiunilor corespunzatoare se fac de catre persoanele imputernicite de Inspectoratul de Stat in Constructii si de Ministerul Internelor si Reformei Administrative, de primari sau de imputernicitii acestora.

de asemenea, putin mai sus exista si paragraful

f) neaplicarea sau nerespectarea prevederilor prezentei legi de catre functionarii publici si personalul angajat al autoritatilor publice locale si centrale, inclusiv personalul regiilor ori al societatilor furnizoare de servicii publice de utilitati, daca fapta nu a fost comisa in astfel de imprejurari incat sa constituie infractiune.

in mod normal, orice reprezentant al primariei care este trimis in control la o asociatie de proprietari si constata o ilegalitate pe care nu o sanctioneaza poate fi considerat infractor, conform acestui paragraf ;)

Am impresia ca sunt sume exagerate comisioane exagerate.
De unde 15ooo euros?
Ce lucrare sa faca o asociație de aceasta suma?Si chiar daca s-ar face,nu o poti
face decat esalonat.
Daca ati auzit se poate sa fi auzit:daca mai faceti si asta,daca puneti acest
aparat in numar de...va fac o reducere de...si aparatele sau stiu eu ce operatiune
se scade cu acel pret.Nu faceti interpretari.Iar cat despre biblie.....
este jenant .....Puteti convinge fara- daca este cazul-
nu inteleg ...daca ati auzit....
s-a inlocuit liftul, cu totul, desi toti ofertantii au spus, de exemplu ca motorul este impecabil. liftul de ex a costat 15.000 euro. zugravitul pe scara ( 1 scara 5000 euro), s.a. un lacat obisnuit costa 100 de lei. am fost de fata la o efertare pentru lift si 10% comision nu i-a convenit presedintelui. a luat alta oferta cu comision mai mare prb. cum sa dovedesti asa ceva? am fost acolo si am auzit! spatiul comercial al blocului a fost inchiriat cu 350 euro desi eu si unul dintre vecini venisem cu oferta de 1000 de euro. altceva? biblia. da. este jenant si dureros mai ales. :(
@marpavr,
Te cred ca te-ai saturat, insa nu poti sa faci fata singur la toate astea. Daca nu v-ati saturat toti, este nevoie sa va uniti, cativa proprietari cu care crezi ca poti face ceva.
Probe? Pai eu stiu ca la lucrari dintr-astea mari se face selectie de oferte - deci ofertele trebuie sa fie acolo in dosar, nu asa aduse cu vorbe. Oferta dumitale cu 1000 euro pentru inchirierea sp. comercial este oficiala sau doar asa ” pa vorbe” ? De aici trebuie sa plecati. Adica din aproape in aproape. Un lacat de 100 lei ? Cat de NEobisnuit trebuie sa fie, ce asigurati cu el - echipamentul femeii de serviciu? Asa da, trebuie un lacat ca lumea... vezi, au si oamenii dreptate!
Succes!

Alte discuții în legătură

Buget de venituri si cheltuieli mirceatintisan mirceatintisan Buna ziua! Ce lege, eventual articol reglementeaza obligatia de a avea \"buget de venituri si cheltuieli\" intr-o asociatie de proprietari? Ce sanctiuni poate ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator bloc dandolar dandolar buna ziua, va rog sa imi spuneti si mie cum poate fi schimbat un administrator de asociatie de proprietari? cum trebuie procedat? va multumesc (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie- obligatoriu? cristinaconst cristinaconst Daca Asociatia nu \"foloseste\" un cenzor, este ilegal? Daca da, singura \" pedeapsa\" ( contraventie) se da conform Legii 230, de catre organele primariei ... (vezi toată discuția)