avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare permis dupa accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare permis dupa accident

Buna ziua,

Am citit cateva articole de pe forumul dumneavoastra si totusi nu am gasit ceva asemanator cazului meu. In urma cu aproximativ 7 luni am avut parte de un accident, si anume un copil mi-a sarit in fata masinii, fara a exista o trecere de pietoni. Cum am vrut sa cobor din masina, rudele copilului au fost extrem de agresive, pur si simplu s'au pus cu pumnii si cu picioarele pe masina, incercand sa imi sparga geamul si sa ma scoata din masina. Am plecat de acolo, de la locul accidentului, cam la 200 de m, unde locuia o rude de a mea si am sunat imediat la politie. Bineinteles ca am fost amenintat ca nu mai plec viu de acolo...Intrebarea mea este: Cum imi pot recupera permisul, daca dupa aproximativ 7 luni dosarul meu nu a ajuns la procuror, in locul permisului fiindu'mi eliberata o dovada fara drept de circulatie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
IonescuAndrei, utilizator
In cazul de fata nu se pune problema parasirii locului accidentului fiind vorba de doar 200m pe aceeasi strada. Permisul cred ca vi s-a retinut fara drept de conducere pt ca acel copil a fost lovit si nu se cunosteau la momentul respectiv atat starea lui dupa impact cat si conditiile in care s-a produs evenimentul. Acum cred ca politistii si-au format deja concluziile despre eveniment si vor trebui sa inainteze la parchet dosarul cu propunerea lor. Mergeti la politie si depuneti o cerere in care sa solicitati stadiul cercetarilor si eventual si daca va poate incadra altfel pt a beneficia de acea adeverinta de conducere. Daca nu va trebui sa asteptati pana la definitivarea dosarului si pana ce obtineti un verdict din partea instantei. Vreau sa va spun ca in urma cu apx. 4 ani de zile am avut un astfel de caz in care instanta a dat castig de cauza conducatorului auto pt ca acel copil a sarit in fata masinii itr-o zona in care nu era trecere de pietoni si nici nu era supravegheat de parinti care au fost obligati sa plateasca si daunele provocate masinii. Acum spuneti-mi daca a patit ceva copilul pe care l-ati accidentat?

Art. 338 Parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia

Din ce lege? Nu gasesc nicaieri.:rtfm:
Copilul a suferit o fractura de peroneu, a fost operat dar a fost externat la nici o saptamana dupa operatie. Acum este ok.
Permisul nu-l puteti recupera decat dupa hotararea definitiva a instantelor dupa ce dosarul va ajunge acolo. Nu cred ca puteti fi acuzat de parasirea locului daca ati oprit dupa 200m si ati anuntat politia. Asta daca lucrurile s-au petrecut asa cum ati relatat aici. Depinde acum si cu ce propunere pleaca dosarul de la politie catre instanta. In urma cu cca. 4 ani am avut un dosar asemanator si conducatorul auto a fost scos de sub urmarire iar parintii copilului au fost obligati sa plateasca si daune pt avarierea masinii.
:"> Poate ca altora li se pare lipsit de importanta, dar nu toata lumea este expert in drept. Daca dai cautare pe net,pe legislatie rutiera , nu gasesti nici o lege,og,sau oug, care sa aiba mai mult de art 223.
:"> Unde pot totusi gasi acel art338?
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Desi nu am fost vinovat am ramas fara carnet cine stie pana cand... nu stie nimeni! mihaileugenchitu mihaileugenchitu Masina in care eram la volan si cu care stationam la un stop, a fost lovita de un cetatean izbit de un alt autovehicul aflat in miscare si care vehicul l-a ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului accidentului costinandrei costinandrei Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie intr-un dosar de urmarire penala cu scopul de a afla parerea dvs. privind existenta infractiunii de ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului producerii accidentului! DragusanuAl96 DragusanuAl96 Buna ziua, am fost implicat intr-un accident in care in timp ce efectuam manevra de depasire a unei carute in panta, un biciclist a venit cu viteza si a intrat ... (vezi toată discuția)