avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nereguli in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nereguli in cartea de munca

Lucrez la o firma din 05.11.2009. Colega mea avea carte de munca de ceva timp. Eu am doar contract (am inteles ca nu se mai fac carti de munca). Ea si-a trimis cartea de munca la inregistrare si cand a primit-o in ianuarie 2011 scria in ea ca in perioada 05.11.2009- 01.01.2011 are 86 zile nelucrate, fara sa specifice cf carui act. Am inteles apoi ca am avea trecute luni cu cate o ora pe zi lucrate.E legal asa ceva? Noi ne facusem calcule cum ca am fi compatibile pt somaj daca se intampla ceva si nu stim daca asta ne afecteaza dreptul la somajul sau vechimea in munca??? Contabila noastra care a procedat astfel, fara sa ne spuna macar, zice ca nu...dar na ce sa zica? nici nu stim cum au fost repertizate zilele astea.. Am vrea un raspuns la problema noastra, va rog. Multumesc anticipat.....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:04, 3 Aprilie 2011
Nicoleta. Constanta a scris:

Multumesc pentru raspunsuri. Deci cam singura rezolvare ar fi sa-i dau in judecata pt ca mi-au afectat dreptul la somaj dar asta ar insemna sa nu mai lucrez la ei. Mersi oricum.


Daca ati solicitat CFP trebuie sa existe cererea scrisa de dvs, in caz contrar se poate face plangere penala sau sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absentele nemotivate sunt evidentiate in cartea de munca? anuca_m anuca_m daca absentez nemotivat 2 zile lucratoare intr-o luna si sunt evidentiate in prezenta lunara ca si absente nemotivate, cum afecteaza acest lucru in cartea de ... (vezi toată discuția)
Asigurari sociale creatza_70 creatza_70 Buna ziua! Intrebarea este din partea unei cunostinte. Aceasta lucreaza cu carte de munca la un spital si mai are si un contract la un cabinet medical, ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu de odihna Chris_is_tc Chris_is_tc Buna ziua, Am o intrebare privind incetarea contractului meu de munca cu o firma x.Am incheiat un contract de munca determinata pana-n data de 24.08.2010. ... (vezi toată discuția)