avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se calculeaza?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se calculeaza?

In urma cu 8 ani i-am dat concubinului meu o suma de 5000 Eur pentru a fi proprietar in cote de 1/2 la cumpararea unui imobil (cealalta cota de 1/2 este a mea). Ulterior ne-am casatorit. In urma cu 3 luni am divortat(perioada de prescriere intre soti am inteles ca nu curge).Daca cer in instanta un drept de creanta pentru suma data de mine , cum se indexeaza aceasta? De fapt cei 5000 Eur de atunci, acum tot 5000 trebuie sa solocit?
Mentionez ca imobilul a costat 18.000 Eur (el a pus 4000Eur).
Am inscrisuri care dovedesc acest lucru, adica extrase de la banca si ale mele si ale lui care dovedesc cati bani aveam fiecare in cont la momentul efectuarii platii (plata s-a facut prin transfer bancar)
Multumesc frumos!
Multumesc pentru raspunsurile anterioare.

DAR!!! Art.31, litera “f” Codul Familiei - Drepturile si obligatiile patrimoniale ale sotilor - spune ca: “nu este bun comun, ci propriu, valoarea care reprezinta si inlocuieste un bun propriu sau bunul in care a trecut aceasta valoare”, deci, banii mei (bunul propriu), au trecut in 40% din valoarea apartamentului si, deci, solicit atribuirea a 40% din valoarea actuala a apartamentului, adica 27.860Euro, sau sa locuiesc in acest apartament impreuna cu cei doi copii ai nostri, rezultati din casatorie.

Eu ce sa mai inteleg???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani partaj?! conpama conpama Am o intrebare cu privire la o suma de bani: m-am casatorit in anul 2002, iar la 6 luni dupa casatorie, am contribuit cu o suma de bani (5.200 DOLARI - ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament glodici glodici Buna ziua! Proces de partaj pe rol.Am avut apartament inainte de casatorie ,cu plata in rate .L-am vandut in timpul casatoriei si am luat imprumut de la ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil  elena Dragomir elena Dragomir Am primit bani de la mama din vanzarea unui imobil si am cumparat un alt apartament. Eram casatorita. Acum doresc sa il vand dar trebuie sa fac partajul. ... (vezi toată discuția)