avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cat costa ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cat costa ?

as dori sa stiu cam cat costa o iesire din indiviziune prin instanta ptr 4 coopr care nu au inca expertiza topo ? si daca taxele se platesc anticipat de cel ce ii cheama in judecata pe ceilalti 3 coop cum isi recupereaza cheltuielile si cum sunt ele impartite prt ca pe teren exita o constructie si eu nu detin cota din ea multumesc
Cel mai recent răspuns: molita , utilizator 17:12, 14 Martie 2009
1. Art.673 C.proc.civ. a fost abrogat prin art. I pct. 221 din O.U.G. nr. 138/2000.
2. Procedura pe care o doriti s-o realizati se face potrivit art.673 ind.1 si urm. C.proc.civ. (procedura partajului judiciar).
3. Taxa judiciara de timbru si timbru judiciar se plateste de cel care introduce actiunea in instanta. Ulterior, partea care pierde procesul poate suporta chletuielile de judecata efectuate de catre cel care a castigat.
buna ziua va multumesc ptr raspuns as dori sa va intreb
1.daca pot cere iesirea din indiviziune si sa ii chem in judecata pe cei 3 coop
2. unde gasesc procedura de atribuire a loturilor in baza art 673cu 6 cpc
sunt cooproprietar inscris in cartea funciara cu act de dobandire contract de vanzare cump a cotei ideale de la 4 cooprop care l-au dobandit prin mostenire
alaturi de alti 3 coopr mostenitorii care au pretentii exagerate cu privire deschiderea , al lotului
1. Da, puteti cere. Ati cumparat o cota si nu un lot determint in materialitatea sa din teren. Prin partaj se va materializa partea dvs. (daca e posibila partajarea in natura. Daca terenul nu are suficienta deschidere ori daca prin faramitare isi pierde din valoare economica... astea sunt argumente prin care cineva poate sa ia tot si sa dea celorlalti partea in bani). Nu e obligatoriu ca din imparteala sa rezulte 4 loturi.
2. Mai mult decat scrie in codul de procedura nu veti gasi. Nu exista o alta procedura care sa explice procedura civila. Dincolo de text e ... practica, doctrina si altele asemene acare fac diferenta intre juristi si restul cititorilor la prima privire.
Loturile se formeaza de catre expert "prin operatii de mausratoare" asa cum scrie acolo. El propune variante de partajare. Daca vreti lotul de la stanga ori de la dreapta, ramane sa-l convingeti pe judecator ca e mai nimerit sa vi-l atribuie dvs. pe acela. Nu inteleg ce procedura vreti. Mai bine luati-va un avocat ca sa nu aveti motive sa #-o va para rau.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iunie 2008
romascanu, moderator
din deschiderea de 57 m din sosea eu pretind 4/7 adica 32 m insemnand 56% iar un coopr pretinde 12 m prt o cota iar altul 24 m prt 2 cote cel cu 2 cote are un antecontract de v c cu un coopr deci la 3 coopr ar reveni 63% din deschidere
Ceea ce prezentati dvs. in mesajul anterior veti explica expertului desemnat in dosarul dvs. care va verifica toate actele si se va deplasa la fata locului, va efectua masuratori si, dupa analiza situatiei reale din teren, va face o expertiza. Instanta o va analiza, va asculta parerile tuturor partilor implicate in proces si va decide daca solutia propusa de dvs. este justa pentru toti.

In rest, mult succes!!

Alte discuții în legătură

Proprietate cu cota in diviza-cum poti iesi fara acordul partilor Petrescucr@gmail.com Petrescucr@gmail.com Am mostenit un teren si o casa ,impreuna cu alte rude (in numar de 6). Care este procedura sa separ cota in diviza de ceilalti ,cat ar costa? Ma refer la ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune ada92 ada92 Buna ziua. Mie si fratelui meu ni s-a retrocedat prin legea 112 un imobil, as dori sa stiu: 1. care este modalitatea de a iesi din indiviziune? 2. daca pot ... (vezi toată discuția)
Cine va plati cheltuielile de judecata OVIDIU SABAU OVIDIU SABAU sunt in proces de succesiune cu tatal si sora pentru ca nu au dorit sa se faca succesiunea casei dupa moartea mamai care a decedat in urma cu 14 ani am ajuns ... (vezi toată discuția)