avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cat costa ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cat costa ?

as dori sa stiu cam cat costa o iesire din indiviziune prin instanta ptr 4 coopr care nu au inca expertiza topo ? si daca taxele se platesc anticipat de cel ce ii cheama in judecata pe ceilalti 3 coop cum isi recupereaza cheltuielile si cum sunt ele impartite prt ca pe teren exita o constructie si eu nu detin cota din ea multumesc
Cel mai recent răspuns: molita , utilizator 17:12, 14 Martie 2009
Buna ziua!
Costurile implicate sunt:
1. Onorariile de expert topo si evaluator: in jur de 500-1200 lei/ imobil
2. Onorariul de avocat: in functie de avocatul ales
3. Raxa de timbru: 19 lei si timbru judiciar: 0,3 lei.
Toate cheltuielile se achita de catre cel care formuleaza cererea de chemare in judecata, urmand ca, in cazul in care castiga, sa le primeasca inapoi de la parati.
Cu stima,
av. Silviu Serban
domnilor nu inteleg un lucru CUM in cazul in care castig ? pai nu numai eu castig ci si ei ptr ca fiecare primim in natura cota parte deci cheltuielile se impart la toti spun eu CUM POT SA LE CER NUMAI LOR CHELTUIELI CAND SI EU BENEFICIEZ IN NATURA VA MULTUMESC
Cheltuielile de judecata intr-un partaj se compenseaza. (in partaj partile au calitate dubla reclamant-parat).
De aceea e si bine sa va luati un avocat, pentru ca, intr-un fel, oricum veti suporta parte din cheltuielile pe care le-au facut ceiailti cu onorariul de avocat. (daca dvs. ati facut ... economie in defavoarea dvs. = lipsa unui av, al dvs, nu al altora platit in parte si de dvs., la sfarsit)
Iar onorariul de exepert/experti se stabileste de judecator in sarcina partilor (nu numai a reclamantului). De multe ori insa reclamantul avanseaza el cheltuielile, daca ceilalti nu platesc, pentru are interesul sa se faca lucrarea.
ei surpriza astazi am fost la instanta de fond ptr a depune o cerere de iesire din indiviziune iar la registratura doamna de acolo a inceput sa rada cand i-am spus ca taxa de timbru ptr o astfel de actiune este in suma fixa de 19 lei si un timbru jud de 0.30 lei asa cum stiam eu ea spunandu-mi ca o astfel de actiune se timbreaza intradevar cu 19.3lei dar si procent din valoarea terenului care urma sa fie partajat spunandu-mi ca daca nu o timbrez la valoare ea va fi respinsa sau mi-i se va cere la primul tremen de catre judecator sa timbrez corespunzator adica la valoare Va rog sa-mi spune-ti exact cum trebuie procedat si care e taxa de timbru ???
Legea 146/1997 privind taxele judiciare de timbru art 3 lit c.

"cereri pentru stabilirea calităţii de moştenitor, a masei succesorale,
cereri de raport, cereri de reducţiune a liberalităţilor şi cereri de partaj .......19 lei

Separat de această taxă, dacă părţile contestă bunurile de împărţit, valoarea acestora sau drepturile ori mărimea drepturilor coproprietarilor în cadrul cererilor de mai sus, taxa judiciară de timbru se datorează de titularul cereriila valoarea contestată";
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2009
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Proprietate cu cota in diviza-cum poti iesi fara acordul partilor Petrescucr@gmail.com Petrescucr@gmail.com Am mostenit un teren si o casa ,impreuna cu alte rude (in numar de 6). Care este procedura sa separ cota in diviza de ceilalti ,cat ar costa? Ma refer la ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune ada92 ada92 Buna ziua. Mie si fratelui meu ni s-a retrocedat prin legea 112 un imobil, as dori sa stiu: 1. care este modalitatea de a iesi din indiviziune? 2. daca pot ... (vezi toată discuția)
Cine va plati cheltuielile de judecata OVIDIU SABAU OVIDIU SABAU sunt in proces de succesiune cu tatal si sora pentru ca nu au dorit sa se faca succesiunea casei dupa moartea mamai care a decedat in urma cu 14 ani am ajuns ... (vezi toată discuția)