avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie, contract vz-cumparare,alt act??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie, contract vz-cumparare,alt act??

Buna seara!
am si eu o nelamurire. tatal meu este recasatorit si doreste sa-mi lase un apartament.
ce act ar trebui sa inchei pt a nu putea fi atacat ulterior?adica nici de actuala sotie(in caz de divort), nici de copilul momentan minor din a doua casatorie?
multumesc
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 01:01, 16 Iunie 2008
Atunci vanzarea-cumpararea ar fi cea mai potrivita.
Nici donatia nu este asa rea, avandu-se in vedere ca tatal mai are si alte bunuri valoroase, insa, daca, de exemplu, vinde tot, sau pierde bunurile respective si in momentul decesului sau ramane doar acel apartament donat, valoarea acestuia se raporteaza la masa succesorala.
actul de vanzare-cumparare e "sfant";)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare cota indiviza apartament sot raluka raluka De curand m-am casatorit. Sotul meu are apartamentul in care stam dinaintea casatoriei. Intrucat si eu contribui la bunastarea apartamentului am hotarat sa ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu uzufruct viager viorel.chelaru viorel.chelaru buna ziua, Am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu clauza uzufruct viager cu tatal meu pentru apartament. Prin acest act mi-a vandut 5/8 din ... (vezi toată discuția)
Schimb de apartamente azumy azumy Buna ziua. Nu stim cum sa procedam intr-o anumita situatie si v-as ruga daca ma puteti lamuri. La momentul acesta locuiesc impreuna cu sotul meu intr-un ... (vezi toată discuția)