avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dinozaurii vechi din Asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dinozaurii vechi din Asociatie

Buna ziua,

Suntem un bloc mic, o scara cu 44 apartamente. Am 37 de ani si in urma cu un an si jumatate am fost ales democratic presedinte al asociatiei. In 2009 am prins doar cateva luni, insa la raportul pe 2010 am prezentat adunarii generale urmatoarele concluzii

- administratorul (locatar) nu are forme legale de incadrare ci functioneaza in baza unei conventii civile de prestari servicii, incheiata in 2008 (desi e administrator de 16 ani), in baza unor articole din legea nr 130 din 1999, articole ce au fost abrogate inca din 2003.
- femeia de serviciu nu are nicio forma de incadrare, insa pentru amandoua persoanele angajate se intocmeste stat de plata conventii civile si se vireaza anumite sume la stat.
- cotele de contributie nu se repartizeaza intotdeauna in conformitate cu legislatia in vigoare, folosindu-se inca repartizarea pe camera pentru fondul de reparatii, desi in legea 230 nu se regseste nicio referire la repartizarea pe camera si folosindu-se repartizarea salariului femeii de serviciu in functie de numarul de persoane desi in legea 230 se indica repartizarea salariilor si retributiilor pe cota parte indiviza.
- lunar, in afara de salariu, administratorul incaseaza o suma de bani de la locatari pentru citirea si calculul apei reci si calde, suma care este trecuta in lista de plata ca cheltuieli pe beneficiari, desi se face autocitire iar pentru suma respectiva nu elibereaza o factura sau chitanta, ci sunt alti bani pe care ii incaseaza de la locatari fara a se plati pentru ei vreun impozit sau alta contributie la stat.
- desi Adunarea Generala a Proprietarilor nu a fost de acord, administratorul si-a marit salariul in luna decembrie 2010 cu 50%, obtinand pentru asta numai acordul a 3 membri din 5 din comitetul executiv si motivand ca decizia este legala pentru ca comitetul (cei 3) au fost de acord. Mentionez ca Comitetul nu avea si nu are stabilit un Buget de Venituri si Cheltuieli care sa-i permita majorari de salarii.
- cenzorul (locatar) nu este o persoana cu studii de specialitate si nu a mai prezentat un raport de verificare Adunarii Generale inca din 2009
- stampila nu a stat niciodata la presedinte deoarece administratorul refuza predarea stampilei invocand protejarea conturilor asociatiei

Datorita caracterului vulcanic al administratorului (75 de ani) si sprijinului catorva locatari care sunt dinozauri vechi in bloc, proprietarii mai tineri au batut in retragere si nu mai vor sa se implice sau sa aiba de-a face in niciun fel cu asociatia si administratia si nici la sedinte nu mai participa.
Am ajuns astfel ca sa fiu singura voce care sustin aplicarea si respectarea legii, cu sprijinul tacit al majoritatii locatarilor, tineri dar si cativa varstnici, dar pentru ca acestia nu au corzile vocale atat de dezvoltate incat sa tina piept administratorului si dinozaurilor vechi din asociatie, nici pe mine nu ma pot sprijini.

Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in continuare, daca merita si pot sa mai lupt pentru apararea drepturilor proprietarilor si a legii si in ce fel, sau daca este mai bine sa ma dau deoparte si sa accept situatia asta asa cum este, desi este ilegal ce se intampla.

Cel mai recent răspuns: sacalul09 , utilizator 21:08, 5 Aprilie 2011
domnule unitescu,nu sunteți singurul care pe acest forum ”vă plângeți” de administrator,văd că aveți ceva habar de lege,atunci ?,de când un administrator dictează într-o asociație ?,tot dumneavoastră ia-ți ”dat nas”,acum tot dumneavoastră să o dregeți,să nu mă înțelegeți greșit,dumneavoastră este echivalentul locatarilor,dacă nu aveți sprijin fizic (lipsă proprietari la sedințe) încercați cu afișe ori cu bilețele în cuțiile poștale prin care le citați legile în vigoare și sancțiunile ,poate așa își vor schimba atitudinea,și eu am preluat o asociație cam în aceeași situația,dar când au văzut ce ne așteaptă,mă refer la sancțiuni și au văzut negru pe alb ce scrie în lege au dat-o la întors,m-ai greu a fost să le citez legea pentru că ei o interpretau,dar până la urmă s-a rezolvat,nu vă dați bătut, aveți dreptate că bătrânii au tonul m-ai redicat dar asta este din cauză că ia lăsat auzul :))
Vă doresc baftă !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare a.g, , alternative gambette gambette Convocarea AG ordinara daca este facuta de presedintele axociatiei de proprietari inseamna ca nu a fost decisa in cadrul unei sedinte de comitet executiv si ... (vezi toată discuția)
Aplicarea legii 230/2007 neculai p neculai p Suntem o asociatie condominiala locativa infiintata in baza L114/1996. Nu ne-am transformat(constituit) in asociatie de proprietari. Este legal se ni se aplice ... (vezi toată discuția)
Concediere administrator bloc Pavel.t2 Pavel.t2 Buna ziua, astazi vin cu urmatoarea intrebare, cine si cum poate concedia un administrator de bloc. Avem o impostoare, o replica de administratoare, care de ... (vezi toată discuția)