avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Asiguratorul tergiverseaza inchiderea dosarului de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Asiguratorul tergiverseaza inchiderea dosarului de dauna

In data de 07.04.2008 am deschis dosar de daune la SC ARDAF SA, deoarece cel vinovat in producerea accidentului avea RCA la aceasta firma. Am avut surpriza sa constat ca cel care se ocupa de dosar de abia dupa 2 luni s-a dus sa faca poze la masina si asta in urma sesizarii mele facute la firma. Concluzia mea este ca se tergiverseaza dosarul. Masina avea 3 luni la producerea accidentului, iar cei de la service spuneau ca este dauna totala. Ce ma sfatuiti sa fac? N-as vrea sa ajung in instanta, dar daca n-am de ales .......
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:03, 6 Iulie 2008
Revin la mesajul anterior cu precizarea ca termenul in care asiguratorul rca trebuie sa va despagubeasca este de 15 zile de la data finalizarii dosarului de dauna, dosar care trebuie instrumentat in max. 3 luni de la data avizarii daunei, conform ordinului csa nr.11/2007
Am urmatoarea situatie. Masina firmei, condusa de un privat, plecam la ziua unui prieten. Persoana privata a facut un accident care probabil se va solda cu dauna totala. Am calculat ca la o valoare a masinii de 15.300 de euro ddp vom pierde prin aceasta problema aproximativ 5000 de euro.

M-ar interesa daca se poate actiona in instanta soferul pentru recuperarea daunelor, pentru ca a fost declarat vinovat de politie pentru nerespectarea prioritatii.

adriantemax a scris:

Am urmatoarea situatie. Masina firmei, condusa de un privat, plecam la ziua unui prieten. Persoana privata a facut un accident care probabil se va solda cu dauna totala. Am calculat ca la o valoare a masinii de 15.300 de euro ddp vom pierde prin aceasta problema aproximativ 5000 de euro.

M-ar interesa daca se poate actiona in instanta soferul pentru recuperarea daunelor, pentru ca a fost declarat vinovat de politie pentru nerespectarea prioritatii.

Pe asigurarea RCA a conducatorului auto vinovat de producerea accidentului societatea de asigurare va va despagubi in limita prevazuta in lege. Pentru diferenta va puteti adresa instantei pentru recuperare de la conducatorul auto vinovat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala ContSters161836 ContSters161836 As vrea sa stiu si eu cum sa-mi recuperez dauna provocata de un sofer neatent in trafic. Masina mea mai micuta a fost facuta pilaf in partea din spate iar cei ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurari bahama400 bahama400 Am si eu cateva probleme de ridicat in ceea ce priveste acordarea despagubirilor pe o polita RCA. Despre ce e vorba... Am fost implicat intr-un accident ... (vezi toată discuția)
Despagubiri suplimentare catalin d. catalin d. la un accident rutier, daca rca-ul nu despagubeste in totalitate dauna (stiu ca suma se calculeaza in functie de vechimea masinii, valoarea ei pe piata etc), ... (vezi toată discuția)