avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chirie antene banci
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chirie antene banci

Buna ziua

Am descoperit ca bancile de la parterul blocului au antene puse pe acoperisul blocului fara a anunta in vreun fel asociatia de proprietari.
Comitetul a stabilit sa li se percepa o chirie care li se va afisa la prima intretinere pe martie.
Putem cere chirie pentru lunile trecute? Cam ce sume se percep la dv prin alte asociatii.Eu m-am interesat si am aflat ca intre 200euro pe an si pana la 1200 euro pe an (100 euro pe luna).
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
unlocatar, utilizator
''unlocatar'', la asociatia noastra, spatiul de la parter e inchiriat de proprietar (nu locuieste cu noi) unei banci.

asa cum spune dl goe, s-a hotarat in AG inchirierea unei suprafete de x mp pt instalarea de antene, necesare... treaba lor, asta la solicitarea acestora!

contractul l-a incheiat presedintele cu reprezentantul bancii de la sediul central (Bucuresti), nu cu angajatii de jos de la scara

solicitati o chirie cat mai mare, oricum vor negocia pretul cu dvs., asa ca, succes!
nu ve-ti rezolva nimic afisand o suma de plata (chiria) pe lista de plata, nu aveti nici o baza legala.

valitinu, utilizator
@unlocatar,
Observi aici cateva raspunsuri si aproape toate, inclusiv dl. avocat, - te sfatuiec sa faci notificari. Asa trebuie frate, ce-i greu de inteles? In prealabil hotarati in AG, ori mai lesne in com. executiv, toate aspectele pe care considerati ca trebuie sa le hotarati in legatura cu tertii - banuiesc ca acestor firme le mai dati apa, canalizare, stiu si eu diverse servicii... Dupa ce ati hotarat, eventual si asupra cuantumului chiriei, intocmiti notificarea, o duceti la functionarii locali, va asigurati ca au luat la cunostinta de primire - semnatura, nr. inregistrare, etc. si au ei grija ca documentul sa ajunga unde trebuie.
Acum am niste observatii:
- ca acele fire, cabluri, sunt bine ascunse, este o nota buna pentru toata lumea; daca au avut intentia de a le ascunde de voi, iata ca nu au reusit...;
- faza ca pe un cetatean de la mansarda il doare capul, este o problema fiziologica personala si nu are legatura cu cele discutate - nu extind discutia ca dau in balarii;
- in legatura cu conventia: trebuie facuta, trebuie lucrat pe documente, conf. prev. art. 37 din HG 1588/2007; sa observi ca acolo spunece trebuie sa faci atunci cand proprietarul refuza incheierea unor astfel de conventii;
- acordul dezvoltatorului pentru montarea acelor antene o fi fost, poate ca chiar i-a ajutat sa le monteze (ascunda cablurile), insa acum s-a schimbat modificarea, voi sunteti proprietarii, deci aveti tot dreptul sa solicitati, chirie pentru ceva ce sta pe imobilul vostru;
-eu as proceda cu prudenta pentru a obtine, daca nu maximum, o valoare cat mai mare a chiriei;
- procedati asa cum a scris @goe_07 din CT;
- intrebare: tot discutam aici, dar stiti cu precizie cine este proprietarul spatiului respectiv? intreb pentru ca de fapt cu acesta trebuiesc purtate discutiile...
Succes!
Da stim exact cine este proprietarul spatiului respectiv.
De ce nu pot sa le pun in lista de plata direct suma?din moment ce exista hotararea comitetului?
Eu afisez lista .Daca bancii nu ii convine sa sune proprietarul.Ori scoate antena ori plateste el din cei 3500Euro +tva pe care ii ia proprietarul bancii pentru 115m2.
Am avantajul ca stiu deja sumele care se platesc in cazul uneia dintre banci pentru aceste antene.
Eram curios si alte sume care se percep altor banci.

Oricum la afisare afisam mereu numele proprtietarului si nu al bancii si nici nu le dam chitanta cu numele bancii ci cu numele proprietarului.(zilele trecute am mers sa fac privilegiu si ni s-a refuzat ca in liste era trecut chiriasul(alta banca).
A trebuit sa refac toate 3 listele cu numele proprietarului si sa merg din nou.
Oricum bancile cel putin Rzb in fiecare locatie obisnuieste fsa faca contract cu o firma a proprietarului si in fiecare caz el primeste o factura luna de la acesta.Asa nu ii intereseaza chitanta cu numele lor.
unlocatar, utilizator
Sigur ca Conventia o incheiati cu proprietarul, insa este bine ca si chiriasul sa fie introdus in "hora" (daca vrei pot sa-ti trimit un model de conv. pe care il folosim noi - da-mi o adresa de mail).
In mod normal pe chitanta se trece numele celui care achita. La ce reprezinta plata, poti sa scrii: intretinere luna xx, ap. yy. Noi intocmim si facturi pe numele chiriasului, desigur - dar nu este obligatoriu, doardaca acestia solicita in mod expres, bineinteles cu costuri suplimentare...
Deci sfaturile noastre acestea au fost, daca vrei sa faci altfel - not problems!
Ce insemna costuri suplimentare?
Pana acum la noi au fost cazuri cind solicitau ordin de plata.Li se dadea o foaia in care scriau locatarii ca din partea sociatiatie aveti atat de plata pe luna x si atat.

Sincer nu ii intelegeam rostul din moemnt ce era o simpla foaia fara stampila.

Alte discuții în legătură

Ce tarife incasati de la firmele de cablu?aveti abonamnt colectiv? unlocatar unlocatar As dori sa stiu ce tarife incasati de la firmele de cablu pentru acordul de cablare a locatarii scarilor dv. A ajuns in sfarsit si la noi o companie de cablu ... (vezi toată discuția)
Fondul de chirii Ana Curca Ana Curca As dori as stiu ce reprezinta \"fond chirii\", pe care administratorul l-a trecut pe lista de intretinete si unde mi-a impus suma de plata de 100 RON. Precizez ... (vezi toată discuția)
Chirie pentru agentii economici de la parter oret20 oret20 Buna ziua, la parterul blocului unde locuiesc, este un Mega-Image, acesta are montat pe terasa noastra mai multe agregate pentru climatizare si racire ... (vezi toată discuția)