Buna ziua! Am si eu o problema: am un preten care a savarsit aceasta infractiune dar este pentru prima data. Daca reusesc sa conving victima sa-si retraga plangerea in instanta o sa iasa liber fiind la prima abatere?:( Si mai rau este ca nu avem nici avocat si nici posibilitate sa-l platim cu banii jos, iar cel din oficiu a cerut 1500 euro pentru cazul asta ... el are numai 27 de ani si nu merita ca pentru un telefon mobil sa isi petreaca urmatorii 2-3 ani in inchis .... ID mess: dark_maria87, tel 0721.890.146
Este dificil de avut o parere cu privire la pedeapsa si la modul de executare a acesteia pentru ca prietenul dvs nu recunoaste fapta, iar daca sunt probe suficiente care sa ii dovedeasca participatia la infractiune nu il ajuta prea mult.
O atitudine sincera in faza de urmarire penala,si in fata instantei,in primul rand ,i-ar putea aduce conform prevederilor art.320 ind.1 c.pr.pen,o reducere a limitelor pedepsei cu 1/3(fapta pentru care este cercetat prietenul dvs se sanctioneaza conform art.211 c.pen,cu inchisoarea de la 3 ani la 18 ani.
Daca nu are antecedente penale si in functie de cirmstantele sale personale,eventual de unele circumstante atenuante,poate beneficia de o pedeapsa cu suspendarea executarii,eventual sub chiar sub supraveghere.
Aceasta va depinde numai de atitudinea sa.
faptul ca l-a luat pe nu in brate poate sa-i dauneze in cazul in care sunt martori ori probe solide care demonstreaza ca prietenul dvs a savarsit infractiunea.
mai mult prin inapoierea telefonului ,practic si-a recunoscut fapta.
succes
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri .... se considera circumstantza atenuanta hernia de disc si probleme cu coloana (constatate medical) conform carora daca este lovit poate muri? Si inca o intrebare: daca ma duc la judecatoria sectorului 6 unde va avea loc pe 13 aprilie procesup pot afla ce avocat din oficiu are sa vorbesc cu dumnealui sa-l ajute si il vom rasplati cum se cuvine? Am cum sa aflu acest amanunt?
Din fericire, talharia nu intra in categoria infractiunilor pentru care actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a partii vatamate.
dark_maria87 a scris: am un preten care a savarsit aceasta infractiune dar este pentru prima data
Poate e prima data cand e prins. Ca e sau nu prima data se poate stabili in urma cercetarilor – dar sa zicem ca este prima data…
dark_maria87 a scris: el are numai 27 de ani si nu merita ca pentru un telefon mobil sa isi petreaca urmatorii 2-3 ani in inchis ....
La numai 27 de ani i s-a nazarit – asa, dintr-o data – sa talhareasca...
Pentru o eventuala pedeapsa a carei executare sa fie suspendata depinde in ce mod a savarsit talharia... Una e daca a lovit persoana, alta e daca... i-a smuls telefonul din mana; era singur sau insotit – ca exemple.
dark_maria87 a scris: nu avem nici avocat si nici posibilitate sa-l platim cu banii jos, iar cel din oficiu a cerut 1500 euro pentru cazul asta
Acel avocat din oficiu e tampitzel? Sa zicem ca e tampitel si i-a cerut prietenului dv 1500 euro... De ce nu il reclamati? Se organizeaza un flagrant si in momentul in care ii oferiti suma... il salta.
dark_maria87 a scris: el nu cred ca va recunoaste nimic
(?!?)
Ce sa... nu recunoasca? A inapoiat aparatul care a ajuns in posesia lui... cum? I l-a imprumutat victima si mai apoi s-a plans ca a fost talharita? Dovedindu-se fapta nici nu trebuie sa recunoasca... Nerecunoscand fapta – daca aceasta e dovedita – va primi o pedeapsa a carei executare nu va fi suspendata.
dark_maria87 a scris: se considera circumstantza atenuanta hernia de disc si probleme cu coloana (constatate medical) conform carora daca este lovit poate muri?
Nu. Eventual se va avea in vedere sa nu fie scos la munca etc... in caz ca pedeapsa va fi cu executare. Sau, ar putea cere – din cand in cand, intreruperea pedepsei, daca nu poate fi tratat in penitenciar (intreruperea pedespsei nu e o solutie, pentru ca ceea ce intrerupe tot trebuie sa execute)
dark_maria87 a scris: daca ma duc la judecatoria sectorului 6 unde va avea loc pe 13 aprilie procesup pot afla ce avocat din oficiu are sa vorbesc cu dumnealui sa-l ajute si il vom rasplati cum se cuvine?
Sigur ca puteti afla care este avocatul desemnat... Dar... ati scris - in pagina 1 - ca v-a cerut 1500 euro, si erati nemultumita de gestul avocatului iar acum scrieti ca-l veti rasplati cum se cuvine?
in caz ca e unul care cere mai putin ... :"> si mai e un punct ca daca accepta plata in rate eu pot impreuna cu familia sa il platesc ori domnul mentionat ii dorea in rate dar intr-o saptamana pe toti: jumatate luni si jumatate peste o saptamana .... de aceea a fost naucitor ...
Talharie ?
zecherutalida
as dori sa stiu si eu ...fratimiu e inchis din 21 ianuarie pt k a vrut sa fure o teava si a iesit omul ala afara si la batut si acm e bagat la talharie ...e ... (vezi toată discuția)