BogdanH a scris:
Multumesc.
Si eu acum daca am trimis politiei, sunt inca in termenul de 15 zile de la data intocmirii procesului-verbal, pot sa o trimit si instantei de judecata urmand ca ulterior daca si politia trimite plangerea catre instanta sa o retrag pe aceea?
Edit:
De asemenea, va rog sa ma ajutati in privinta actelor care trebuie trimise si numarul de exemplare si eventuale taxe pe care trebuie sa le platesc odata cu trimiterea prin posta.
Din cate stiu plangerea se redacteaza in 2 exemplare, tot in 2 exemplare se trimit si copiile dupa CI si proces-verbal.
Multumesc anticipat.
În mod normal, trebuia trimisă direct la Judecătoria Iaşi, potrivit noilor reglementări. Însă, dacă o plâgere se depune şi este îndreptată greşit, instituţia care o primeşte trebui să o trimită autorităţii competente. În cazul dv., Poliţia trebuie să trimită plângerea la instanţa competentă material şi teritorial. Esenţial este ca dv. să nu fi trecut peste termenul de 15 zile, calculat de la data poştei din ziua în care aţi expediat-o.
De aceea, opinia mea este că nu mai are nici un rost să trimiteţi aceeaşi plângere instanţei, că, oricum, Poliţia o va face. ªi nu uitaţi să păstraţi dovada comunicării şi confirmarea primirii ei de Poliţia Iaşi.
Dacă aţi trimis toate acetele în două exemplare, e OK.