avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am primit amenda, doresc anularea procesului-verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am primit amenda, doresc anularea procesului-verbal

Buna ziua!

Am primit aseara o amenda pentru incalcarea regulilor de circulatie in Iasi, as dori sa o contest.

Pe scurt, am ocolit pe linie dubla continua denivelarile pentru limitarea de viteza.

Din cate am citit in codul rutier, as fi putut fi incardrat in doua articole din lege:

Art. 101, punctul 6: "nerespectarea de catre conducatorul de vehicul a semnificatiei indicatoarelor si marcajelor de interzicere sau restrictie ori a celor temporare, cu exceptia celor care interzic accesul sau depasirea care se încadreaza în alta clasa de sanctiuni." - articol la care am fost incadrat

sau

Art. 101, alin. 3, lit. d) "circulatia pe sens opus, cu exceptia cazurilor în care se efectueaza regulamentar manevra de depasire."

Eu am fost incadrat la primul articol primind o amenda de 300 de lei.

In procesul-verbal de constatare, agentul a notat urmatoarele: "A condus auto marca Renault Clio cu numarul .... pe soseaua Pacurari, dispre Rond (indescifrabil) catre Valea Lupului si in fata cabinetului de medicina veterinara a incalcat marcajul longitudinal dublu continuu de pe axul drumului".

Acum intrebarile mele:

1. din cate am inteles in procesul-verbal de constatare trebuie sa fie trecut numarul casei in dreptul careia am fost oprit, ori asta nu apare nicaieri in procesul-verbal.

2. La art. 95 alin. (3) din codul rutier spune: "Avertismentul se aplica în cazul în care prin încalcarea normei rutiere nu se pune în pericol siguranta circulatiei.". As putea sa cer anularea amenzii si aplicarea avertismentului avand in vedere ca traficul la ora 00.10 cand am fost oprit era foarte redus, iar manevra a fost efectuata fara a stanjeni alti participanti la trafic?

Pentru alte intrebari care v-ar ajuta in rezolvarea cererii mele va stau la dispozitie.

Va multumesc.

Buna seara!

Am reusit sa anulez cauza care urma sa se judece pe 12 datorita domnului Ioan Ciobanu (user cioan) caruia as dori sa ii multumesc pe aceasta cale pentru ajutor.

Pentru cauza care s-a judecat pe 9, pe pagina de internet a Judecatoriei Iasi la dosarul meu exista urmatorul text ca o concluzie dupa primul termen:

"Amână cauza şi acordă termen la data de 7.10.2008, pentru când se va cita petentul cu menţiunea de a se prezenta personal pentru a semna plângerea formulată şi cu duplicat de pe întâmpinare."

As dori sa precizez ca am semnat plangerea formulata in 2 exemplare pe care am trimis-o la Judecatorie.

Doresc sa ma informati despre urmatoarele aspecte.

1. ce se va intampla pe 7 octombrie?
2. ce ar trebui sa primesc prin posta de la Judecatorie (banuiesc ca vin prin posta)
3. din cate inteleg ar trebui sa ma prezint la proces pe 7 octombrie. Cum pot sa fac sa nu ma prezint si totusi cauza sa ramana pe rol fara a suferi o noua amanare din aceste cauze (imi e greu sa ajung la Iasi).

Astept cu interes raspunsurile dumneavoastra,
Cu respect,
Bogdan
Pentru ca dosarul sa nu sufere o amanare puteti trimite o cerere la judecatorie, prin posta, prin care in temeiul art. 242, alin. 2 Cod de procedura civila, sa solicitati judecarea in lipsa.
Pentru termenul de pe data de 7 oct., daca sunt indeplinite toate cerintele formulate de instanta la termenul anterior si daca nu sunt alte probe de administrat (in afara celor prezentate de dumneavoastra sau de Politia rutiera) se pot pune concluzii.
Eu am specificat in plangerea pe care am depus-o la judecatorie ca solicit judecarea in lipsa in temeiul articolului 242 alin. 2.

Din cate vad ei cer acum sa vin sa semnez plangerea, lucru pe care de asemenea l-am facut.
Din start pica varianta ca au gresit citatia.
Probabil chiar n-ati semnat plangerea. Sunteti sigur ca pe 9 era cea care ati trimis-o la judecatorie?
Puteti sa mergeti sau sa dati o procura cuiva sa va reprezinte si sa si semneze.
Sunt destui consultanti din Iasi aici pe site.
Da, sunt sigur ca plangerea de pe 9 este cea care am trimis-o la judecatorie deoarece am confirmarile de primire.

Alte discuții în legătură

Termen contestatie amenda circulatie rutiera denis30 denis30 Am o mare rugaminte pt cine ma poate ajuta intr-o problema in care sincer nu mai stiu cum sa mai fac sau sa procedez, pe scurt ;Sunt din Iasi si-n data de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala pork pork Am vreo sansa de reusita in a contesta legalitatea unui proces-verbal de constatare a contraventiei pe motivul ca nu se arata corect in cuprinsul lui unde pot ... (vezi toată discuția)
Amenda de la oficiul pentru protectia consumatorului hmadalina hmadalina Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Azi au venit cei de la protectia consumatorului si mi-au dat ameda 500 lei deoarece nu erau afisate ... (vezi toată discuția)