avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Adjudecare
Discuție deschisă în Executare silită

Adjudecare

Buna ziua vreau sa stiu daca un act de adjudecare se poate contesta ............ieri s+a adjudecat un teren la o licitatie facuta de un executor . acel teren este dobandit in timpul casatoriei de sotie si este numa ea trecuta in contract normal executorul trebuia sa ceara partaj inainte sa execute terenul respectiv. Si imprumutul pentru care s a facut executarea a fost luat tot doar de sotie eu nu am semnat nicaieri. M ai pot face ceva contestatie daca ieri s a adjudecat?
Cel mai recent răspuns: ricky25 , utilizator 16:42, 8 Aprilie 2011
De acord cu tine, codul familiei o prezuma ca si datorie comuna, dar sunt chichite avocatesti de pot rasturna usor aceasta prezumtie relativa ;)
de acord si eu cu tine dar, pana la chichitele alea de care zici tu, situatia e cea prezenta....
A, ca se poate dovedi ulterior faptul ca acest credit a fost luat doar de o parte fara ca cealalta sa beneficieze ( desi mi-e greu sa cred asta.... ) asta e alt lucru.
In prezent asta este situatia.
Dar imi place cum gandesti :) Ai o bila alba.
Pana la vanzare se comunica o gramada de acte catre debitor, nu se face direct actul de adjudecare, de ce nu s-a formulat contestatie la executare?
Colegul exbrom se cam pripeste cu plangerile aruncate incolo si incoace! Pasivitatea debitorului este una dintre probleme, iar cealalta poate fi faptul ca executorul jud. nu a avut cunostinta de faptul ca bunul imobil in cauza este comun cu sotul, deoarece nu are date de acest gen de la primaria unde se afla terenul si nici nu cunoaste cand s-a casatorit debitorul sau daca e casatorit sau nu!
Domnule executor, nu cumva trebuia sa ceara sarcinile la CF si odata cu acestea primeste un extras CF in care sunt inscrisi proprietarii, sau scrie -x-ulescu casatorit?

Nu ma pripesc deloc, stiu foarte bine ce zic. A stiut si a mers inainte, cu tupeu, pentru asta trebuie sa plateasca.

In calitate de creditor mi s-a spus nu o data de catre executor ca a identificat un bun comun si ca nu-l poate executa ca titlul este doar ptr un singur codevalmas.

creditorul trebuia sa ceara partajul.

Codul de procedura civila prevede in mod clar ca nu se pot executa silit bunurile in proprietate comuna pentru o datorie proprie unui coproprietar. incalcarea acestui articol este infractiune.

In plus, titlul e semnat doar de un singur sot, il poti executa pe celalalt doar daca dovedesti ca e datorie comuna, nu celalalt sot trebuie sa dovedeasca ca nu e datorie comuna.
In cadrul procedurii de executare silita se pot vinde imobile chiar daca nu au intabulare(CF), iar in extrasul de sarcini emis in acest caz nu scrie nimic de coproprietate. Daca are CF de unde rezulta proprietatea, Dumnezeu cu mila!

Alte discuții în legătură

Intabularea din oficiu,de catre registratorul ocpi,a unei ipoteci legale cu titlul de sulta,asupra terenului adjudecat de mine in urma udei licitatii publice freedriver freedriver in 2010-2012 a avut loc executarea silita a unui domn care imi datora o suma de bani.Aceasta actiune a avut loc in urma unui partaj fortat,intre ce doi ... (vezi toată discuția)
Radiere somaþie de platã înscrisã în cartea funciarã bms bms Buna, Am un caz neplacut, soţul PD a primit o sentinţă rămasă definitivă în care în calitate de debitor este obligat la plata unei sume de N lei, ... (vezi toată discuția)
Notificare banca simonacordos simonacordos buna ziua,am si eu nevoie de un sfat si de o lamurire cu privire la un credit pe care il detin la [EDITAT]. creditul a fost facut pt niste produse ,pe 3 ani, ... (vezi toată discuția)