avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Minora - vizita la penitenciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Minora - vizita la penitenciar

Prietenul meu a fost arestat pentru 29 de zile pentru talharie. Peste cateva zile as vrea sa merg impreuna cu mama lui sa il vad. Problema e ca eu sunt minora (am 17 ani impliniti) si nu as vrea ca parintii mei sa afle ceva. Din cate am inteles trebuie sa imi iau si buletinul pt a completa ceva (va trebui sa dau toate datele).
Credeti ca daca sunt minora voi putea sa-l vad sau politistii vor spune ceva parintilor mei? Au acest drept?
Prietenul meu a recunoscut toate faptele. Credeti ca as putea fi interogata sau pusa sa dau o declaratie pentru ca sunt prietena lui?
Spuneti-mi va rog ce ar trebui sa fac.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 23:13, 10 Aprilie 2011
Sfatul meu este sa stati deocamdata linistita.
E posibil ca organele de cercetare sa se sesizeze in legatura cu persoana dvs., mai bine sa nu aiba datele dvs.

Asteptati sa se definitiveze procesul si intre timp, poate va fi judecat in stare de libertate...
domnisoara dvs mergeti sa il vizitati. dreptul la vizita nu inseamna ca organele de cercetare penala va vor pune intrebari legate de infractiune. dvs nu aveti calitatea de martor in dosar.
Pai pe el l-au prins imediat dupa talharie, iar la sectie a recunoscut tot, deci politistii nu ar mai avea ce dovezi sa caute sau ce persoane sa interogheze (in afara de el nu a mai interogat pe nimeni). El nici nu avea cand sa-mi spuna ce a facut, deoarece a fost dus la sectie imediat.
Nu cred ca mi s-ar intampla ceva.
adutescu a scris:

E posibil ca organele de cercetare sa se sesizeze in legatura cu persoana dvs., mai bine sa nu aiba datele dvs.

Asteptati sa se definitiveze procesul si intre timp, poate va fi judecat in stare de libertate...

dupa arestare fiecarei persoane arestate i se completeaza un dosar si i se solicita anumite date printre care si daca este in concubinaj.
daca deja a declarat ca are o relatie de concubinaj cu respectiva persoana nu mai are nici un rost sa se ascunda .
nu trebuie sa aiba nici o opreliste.
doberv a scris:

adutescu a scris:

dupa arestare fiecarei persoane arestate i se completeaza un dosar si i se solicita anumite date printre care si daca este in concubinaj.
daca deja a declarat ca are o relatie de concubinaj cu respectiva persoana nu mai are nici un rost sa se ascunda .
nu trebuie sa aiba nici o opreliste.

Noi nu avem o relatie de concubinaj (asta ar presupune sa locuim impreuna, nu?). Nu cred ca el a declarat asa, dar daca ar fi declarat astfel, ma poate trage cineva la raspundere sau sa fiu pusa sa dau declaratii?
Cel mai mult ma intereseaza sa nu vina vreun politist acasa, sa ma caute etc.
Trebuie sa am acordul parintilor pentru a-l vizita?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii marianghimpeteanu marianghimpeteanu Retragerea plangerii si impacarea partilor inlatura raspunderea penala intr-un caz de complicitate la talharie? Adica cercetarea penala inceteaza sau se ... (vezi toată discuția)
Speta-sex la 16 ani doberv doberv speta: daca domnul x in varsta de peste 18 ani are o prietena de 16 ani poate intretine din punct de vedere legal relatii sexuale cu aceasta sau exista vreun ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori Ingrid-Ioana Ingrid-Ioana buna. am 16 ani jumatete. am un iubit de 21 de ani. el e in arest in acest moment din diferite motive.pentru a avea acces la vizita nefiind ruda am inteles ca ... (vezi toată discuția)