avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cale de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cale de acces

Am un teren cu deschidere la sosea de 21ml din care am vandut o parcela de 330mp situata in partea din spate a terenului fiind obligat la momentul vanzarii sa las o cale de acces la sosea, mentionez ca exista acces la parcela si prin partea din spate acolo aflandu-se un teren liber in proprietatea primariei dar nu figura ca sosea in momentul vanzarii.Acum dupa 4 ani de la vanzare s-a facut strada pe acel teren al primariei deci exista acces direct la parcela. Vreau sa stiu ce trebuie sa fac ca sa anulez calea de acces pe care am lasat-o la momentul vanzarii?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters190226 , utilizator 13:59, 11 Aprilie 2011
Servitutea trecere este constituita in favoarea fondului dominant, si este constituita prin contract. Ca parte a contractului, servitutea nu poate fi desfiintata decat prin invoiala partilor care vor incheia un act aditional sau, daca partile nu se inteleg, pe calea unei hotarari judecatoresti. Desfiintarea servitutii, in cazul de fata, numai aparent e o problema simpla. Depinde de modul in care beneficiarul servitutii a construit pe terenul respectiv. Daca exista o constructie conceputa in directa legatura cu servitutea de trecere, simplul fapt ca in spatele casei sale primaria a facut un drum, nu justitiica desfiintare servitutii. Ce a faca omul ? Sa modifice constructia pentru a avea vederea si accesul la drumul construit de primarie ? Poate ca pe latura terenului adiacenta drumului amenajat de primarie , omul a construit anexele gosposaresti. Ce sa faca acum, sa le demoleze ? Pe cheltuiala cui ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute! se poate? crismari crismari indraznesc sa apelez la bunavointa voastra (am mai postat un mes. si am fost surprinsa sa vad ce prompt mi-ati raspuns) si revin cu o problema: drum de ... (vezi toată discuția)
Servitute / posesie adrian_mercan adrian_mercan Buna ziua. Ma confrunt cu o problema legata de servitute....sa ma fac inteles trebuie sa va explic despre ce este vorba ....locuiesc in mediul rural si ... (vezi toată discuția)
Teren fara drum de acces - teapa mac23 mac23 Buna ziua, am un teren extravilan (asa era acum 2 ani cand l-am cumparat, acum am vazut ca tabla cu intrare in localitate se afla dupa terenul meu...).Cand ... (vezi toată discuția)