avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor

Parintii unui copil de 5 ani sunt separati (dar nu divortati), tatalui i s-a pemis sa vina sa isi vada copilul oricand si recent sa il ia si in weekend, dar cu conditia ca amanta (cu care acum locuieste impreuna in vechiul lor domiciliu) sa nu fie in preajma. Conditie pe care nu a respectat-o. Amanta a recurs la unele gesturi de neinteles avand in vedere ca nu i s-a adresat nici un cavant (stiu ca e greu de crezut) si a fost reclamata la politie de catre sotie. Mama nu doreste influenta acestei persoane asupra copilului, drept pentru care i-a spus tatalui ca nu il va mai da la el. Tatal ameninta si dupa modelul din presa, e de asteptat la orice.
Poate mama sa ceara si legal ca amanta sa nu stea in preajma copilului? Daca ajunge si el sa ceara decaderea din drepturi ale mamei, il poate da lui pana la finalizarea procesului? Motive nu are, dar ar face orice sa se razbune. Nu stiu cata importanta are, dar mai are un copil dintr-o casatorie anterioara, de a carui soarta nu il intereseaza.
Cel mai recent răspuns: marasa , utilizator 16:35, 13 Aprilie 2011
Inteleg ca solutia ar fi sa ceara vizita doar in prezenta mamei sau la domiciliul ei, ramane sa se si aprobe. Dovada ar fi plangerea la politia care arata ca amanta are ceva cu mama, dar nu stiu daca se ia in considerare. Copilul a fost la psiholog la gradinita, care i-a spus mamei ca, el simte nevoia unei prezente masculine, dar nu neaparat a tatalui. Ancheta sociala se face la fiecare caz de incredintare, sau doar cand parintii nu se inteleg?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort,procedura, stabilire domiciliu copil la tata, expertiza psihologica clujeanca27 clujeanca27 Buna ziua, Este vorba despre un cuplu, barbatul(43) la prima casatorie, femeia(44) la a doua casatorie cu o fata de 20 de ani rezultata din prima ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna pop_maria pop_maria ...tatal figureaza in certificat (l-a recunoscut)....are un program de vizita....de doua ori pe luna....problema este ca lucrul asta nu este posibil sa fie ... (vezi toată discuția)
Divort sistabilire program vizita minor anoni anoni Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat. Momentan ma aflu in proces de divort cu sotul meu pentru ca am aflat ca el are o amanta de mai bine de un an de zile. ... (vezi toată discuția)