avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sunt minora.am avut un accident.nu stiu daca voi fi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sunt minora.am avut un accident.nu stiu daca voi fi nevoita sa platesc

buna ziua..ma numesc bianca si am 18 ani neimpliniti..acum doi ani am avut un accident ..impreuna cu inca doua prietene..proprietarul masinii si soferul.in jur de 4 dimineata ne-am decis sa mergem acasa un prieten(soferul)s-a oferit sa ne duca acasa mentionand ca nu este in stare de ebrietate(chiar nu parea)iar proprietarul masinii era deacord sa ii dea masina cu conditia sa vina si el(el a refuzat sa conduca stiindu-se in stare de ebrietate)..in drum spre casa ne-am decis sa mai ocolim putin iar soferul incepuse sa mearga prea repede noi tipam la el sa reduca viteza deoarece soseaua era uda si ne era frica..el a refuzat..ignorand insistentele proprietarului masinii ..sa incete si sa nu cumva sa intre in depasire....a depasit o alta masina a pierdut controlul volanului si ne-am rasturnat..am scapat cu rani usoare..dar socul a ramas inca...as vrea sa stiu daca sunt obligata sau nu sa platesc masina...(reamintesc ca toti tipam la sofer sa inceteze si sa nu intre in depasire..el nu ne-a ascultat)..acm are pretentii sa punem bani la masina...are dreptate?
Cel mai recent răspuns: ContSters179589 , utilizator 01:04, 13 Aprilie 2011
mda..era noaptea de revelion...
faceti planfgere l;a politie pentru vatamare corporala si conducere sub influenta alcoolului, pentru accident si o sa va plateasca el daune .Spuneti parintilor totul.
eu cred ca e cam tarziu sa aveti dvs pretentii acum.
insa nu trebuie sa platiti dvs nimic, in caz ca va ameninta , va santajeaza.. , mergeti la politie fara teama, fara rusine (strangeti si ceva probe, daca va fi cazul)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca s-a emis un PV de catre politie atunci dv ati fi indreptatita sa cereti daune de la conducatorul auto care a fost sub influienta alcoolului si de la proprietar care a incredintat masina unei persoane baute. Nu dati nici-un ban si sa va dea in judecata. Atunci veti vedea ca va plati si cheltuieli de judecata pt ca va pierde si atunci veti cere si dv despagubiri pt vatamare.
multumesc pentru sfat....imi este teama daca se va ajunge la proces...nu cred ca judecatorul va decide ca suntem si noi nevoite sa paltim...nu?

Alte discuții în legătură

Accident cu sofer in stare de ebrietate RSorin RSorin Care sunt pasii de urmat in cazul unui accident in care eram pasager si soferul in stare de ebrietate. Am deja 30 de zile de spitalizare urmand sa fiu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier , a nevoie de sfaturi Aleexx Aleexx Am condus o masina pe sub influienta alcoolului si am intrat intrun copac, nu eram pe drum public, dar faza e ca nu era masina mae si proprietarul vrea acuma ... (vezi toată discuția)
Solicitare daune interese - termen de prescriptie olf olf Buna ziua, in cazul unui accident de circulatie petrecut in iunie 2008 in care au fost implicate 2 autoturisme, intr-un autoturism era doar soferul care era ... (vezi toată discuția)